Nova regulacija prometa na Poluotoku; Unatoč znakovima zabrane parkiranja vozači uredno krše prometne propise

Odlukom o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Zadra donesenoj na 13. sjednici Gradskog vijeća održanoj 3. ožujka 2015. godine, a koju je odobrila i Policijska uprava zadarska, Poluotok ostaje bez još 20 parkirnih mjesta, a na građanima i njihovim gostima ostaje da se snalaze kako znaju i umiju te da se međusobno bore između ionako deficitarnih parkirališnih mjesta oko i unutar same stare gradske jezgre.

Prema novoj odluci o organizaciji i načinu naplate parkiranja koju provodi tvrtka Obala i lučice u Gradu Zadru, ukida se parkiranje na križanju ulica kralja Dmitra Zvonimira, Ante Kuzmanića i Krešimira Ćosića (otok u Foši), te lijeva strana ulice Narodnog lista od križanja s ulicom Šime Vitasovića do križanja s ulicom Obitelji Stratico i Bedemi zadarskih pobuna (uz staru tehničku školu), a uvodi se naplata parkiranja ispred autobusnog i željezničkog kolodvora.

Odluka o novoj organizaciji i naplati parkinga postaje važeća osam dana nakon objave u Glasniku Grada Zadra, a to je točno sutra, kada će automobili s navedenih površina biti uklanjani od strane pauk službe.

Kod stare Tehničke škole iako je znak zabrane parkiranja i zaustavljanja postavljen, niz auta  je i dalje uredno parkiran. Koliko će im Grad Zadar, odnosno Obala i lučice tolerirati neinformiranost, bezobrazluk ili nemar vidjet ćemo već sutra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...