Oporbeni gradski vijećnici predali zahtjev za održavanje sjednice o KK Zadar; Predsjednik Nadzornog odbora Darko Kasap i dalje šuti!

Dvanaest oporbenih gradskih vijećnika, sukladno članku 65. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Zadra (“na obrazloženi zahtjev najmanje jedne trećine vijećnika”), predali su danas zahtjev predsjedniku Gradskog vijeća Živku Kolegi za održavanjem tematske sjednice na temu KK “Zadar”.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

Košarkaški klub Zadar nalazi se u izrazito teškoj financijskoj situaciji do koje je došlo dugogodišnjim neodgovornim ponašanjem ljudi u upravi kluba. S obzirom da se klub financira milijunskim iznosima iz gradskog proračuna, smatramo nužnim održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća o aktualnom stanju i budućnosti KK Zadra, kako bismo pokušali naći najbolje rješenje za budućnost jednog od simbola našega grada.

Višemjesečna neisplata plaća igračima, trenerima i zaposlenicima kluba te nepoštivanje plana predstečajne nagodbe doveli su klub na korak do stečaja.

Isto tako, pokazalo se kako direktor kluba Boris Skroće na pretprošloj sjednici Gradskog vijeća nije iznio u potpunosti točne podatke vezane uz financijsko stanje kluba, pa smatramo nužnim prisustvovanje direktora, ali i članova nadzornog odbora ovoj sjednici Gradskog vijeća kako bi se rasvijetlile sve okolnosti vezane uz sadašnje funkcioniranje i opstanak KK “Zadar”.

Od predsjednika Gradskog vijeća tražimo da osigura pripremu sjednice sa svim relevantnim informacijama za raspravljanje o ovoj temi.

Zbog svega navedenoga, tematsku sjednicu Gradskog vijeća zahtijevaju vijećnici:

Irena Dragić, Erol Gaši, Ljiljana Klarin, Joso Knez, Antun Novoselović, Željko Mikin, Marko Pupić Bakrač, Ante Rubeša, Vesna Sabolić, Omerka Šarić Frantin, Iva Šestan i Darko Vrdoljak.

Podsjetimo, inicijativu za navedenu sjednicu pokrenuli su gradski i županijski vijećnici iz Akcije mladih tvrdeći da odgovorni moraju snositi posljedice za pljačku u KK Zadru.

S druge strane, predsjednik NO KK Zadra i  gradski pročelnik UO za graditeljstvo Darko Kasap, nije odgovorio na niti jedno od nekoliko pitanja u prije desetak dana službeno poslanom novinarskom upitu te se na taj način usprkos Zakonu o pravu na pristup informacijama očito odbio očitovati o stanju unutar KK Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...