Ovo je najnovija lista najbogatijih Hrvata

Hrvatska ima tri (kunska) milijardera i 101 milijunaša, pri čemu 10 najvećih dioničara kompanija izlistanih na burzi drži 92 posto kapitala.

Prvi na listi, i daleko ispred svih, vlasnik je Agrokora Ivica Todorić, s bogatstvom od 3,379 milijardi kuna, ali treba uzeti u obzir da tu nije uračunat Konzum koji nije na burzi, što znači da je njegovo bogatstvo znatno veće, no Forbes nema realnih pokazatelja na osnovu kojih bi izračunao njegovu vrijednost.

Iza njega je obitelj Lukšić, sa 2,142 milijarde kuna, dok je na trećemu mjestu Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe, s bogatstvom od 1,533 milijarde kuna.

Novi na hrvatskoj listi bogataša magazina Forbes među ostalima su i odvjetnik Tin Dolički na 18. mjestu, Sanja Palić na 28. poziciji, Ratko Bajakić kao 54. te Ivica Cerovečki, vlasnik krapinske Kotke, na 90. mjestu.

U Zagrebu je najveći broj hrvatskih bogataša, njih čak 45, a ukupna neto vrijednost njihova bogatstva je 7,960 milijardi kuna.

Veliki je napredak na listi pokazao aktivistički dioničar Nenad Bakić, koji je sa 39. dospio na 23. mjesto liste, a vrijednost njegova bogatstva procijenjena je na 114 milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...