Ovo je pet načina kako ćete začiniti seksualni život

Mnogi čimbenici negativno utječu na sekusalni poriv od starenja,bolesti i stresa. Posve je uobičajeno povremeno se osjećati manje spremnim na seks: istraživanja pokazuju da oko 43 posto Amerikanki i 31 posto Amerikanaca ima neki oblik seksualne disfunkcije, piše Healthy Women.

Povratak u formu jednostavniji je nego što se misli, i za to nije potrebno koristiti umjetne stimulanse. Donosimo pet prirodnih načina kako pojačati seksualni poriv:

1. Hranu začinite afrodizijacima

Nema puno znanstvenih dokaza da afrodizijaci poput kamenica, smokvi, čokolade i ljutih papričica doista poboljšavaju libido, no oni sigurno neće štetiti ako ih isprobate. Dok te tvrdnje možda nemaju organsku podlogu, mogu imati psihološki učinak. Ujedno, hranjivost ovih namirnica je dobra za zdravlje i može pomoći da vas ojača i navede na akciju koja može uključivati i seks.

2. Gledanje u fotografiju partnera

Antropologinja Helen Fisher sa Sveučilišta Rutgers, vodila je istraživanje koje je pokazalo da ljudi gledajući 30 sekundi ili dulje, u fotografiju voljene osobe, potiču proizvodnju dopamina u mozgu koja pojačava libido.

3. Vježbajte

Aerobne vježbe poput trčanja, vožnje bicikla i plivanja potiču rad srca koje pumpa više krvi, ali i otpuštanje endorfina, hormona zbog kojeg se osjećamo bolje i raspoloženije za seks. Dodatno, vježbanje povećava razinu testosterona zbog čega se osjećamo više seksi – zbog svega toga isplativo je baviti se tjelovježbom.

4. Pijte crno vino

Nije tajna da male količine alkohola opuštaju i smanjuju sustezanje zbogt čega smo spremniji za flert. Ipak, crno vino je bolje rješenje od likera ili pive kad je riječ o libidu. Istraživanja su pokazala da oni koji piju umjerene količine crnog vina imaju jači seksualni poriv od onih koji ga ne piju ili piju bijelo vino. Boja vina kao i činjenica da crveno vino poboljšava cirkulaciju, razlozi su za kojeg se vjeruje da daju bolje rezultate. I žene i muškarci zanimljivi su suprotnom spolu više ako nose crveno.

5. Grlite se

Istraživanja pokazuju da grljenje u trajanju od samo 20 sekundi povećava razinu oksitocina koji utječe na povezivanje među ljudima. Grlite se i mazite kad god za to imate priliku, i pokušajte dodirivati partnera što češće kako biste pojačali osjećaj intimnosti koji uvijek potiče seksualnu želju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...