Ovo je recept za Nutella cheesecake koji je postao hit

Cheesecake je popularan desert koji dolazi u mnogo različitih varijacija. Ljubitelji kolača sigurno u bilješkama imaju označene svoje omiljene recepte za ovu slasticu.

Donosimo vam po mnogima novu najdražu kombinaciju, cheesecake sparen s još jednom slatkom zvijezdom – Nutellom.

Za pripremu ovog dekadentnog kolača ne treba vam pećnica, a prikladan je i za blagdanski stol, piše portal Gastro.hr.

Sastojci (za kalup promjera 16 cm)

Za bazu:
150 g Oreo keksa
40 g Nutelle
40 g rastopljenog maslaca
30 g tostiranih lješnjaka

Za punjenje:
2 jaja
50 g šećera
250 g mascarponea
60 g krem sira
5 g želatine
80 g Nutelle
40 g tamne čokolade
2 dl šlaga

Orah, lješnjak ili čokoladna jaja za dekoraciju.

Priprema

Prvo je potrebno napraviti bazu. U multipraktiku usitnimo kekse i tostirane lješnjake. Nutellu i maslac otopimo i izmiješamo s keksima i lješnjacima. Dobro utisnemo u dno kalupa te uzdignemo i prema stranicama. Ostavimo u hladnjaku.

U vatrostalnu posudu stavimo 2 jaja i 30 g šećera. Želatinu u granulama prelijemo s dvije i pol žlice vode i ostavimo da bubri. Jaja postavimo iznad posude s kipućom vodom i miješamo mikserom iznad pare 10 min kuhajući ih na taj način. Skinemo s pare i dodamo mascarpone na sobnoj temperaturi te želatinu koju smo rastopili.

U jednoj posudi izmiješamo mikserom 60 g krem sira i 20 g šećera. Umiješamo polovicu smjese s jajima. Izradimo šlag i laganim pokretima, pazeći da sačuvamo što više zraka umiješamo i polovicu šlaga.

Rastopimo Nutellu i čokoladu te im dodamo drugu polovicu smjese s jajima. Dodamo i drugu polovicu šlaga pazeći također da sačuvamo laganu teksturu.

U ranije pripremljen kalup ulijemo prvo smjesu s Nutellom te stavimo 5 min u zamrzivač da se malo stisne da bi nam slojevi ostali razdvojeni. Potom ulijemo bijelu smjesu te stavimo u hladnjak, najmanje par sati ili preko noći.

Ukrasimo po želji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...