Ovo su najveći neprijatelji vitke linije

Istopiti kilograme nije nimalo lako, a mnogima se nažalost često dogodi da ih vrlo brzo i vrate. Kako vam se to ne bi događalo, potrebno je promijeniti navike u prehrani i način života.

Evo što savjetuju nutricionisti i treneri slavnih, zaslužnih između ostalih za savršena tijela Sofije Vergare i Kelly Ripa.

Metabolizam vam je sporiji

Što je manje kilograma na vagi, to znači da vaše tijelo sagorijeva manji broj kalorija! Deblje osobe sagorijevaju puno kalorija dok vježbaju pa kad izgubite na kilaži, morate dobro osluškivati zahtjeve svog tijela za manjim brojem kalorija.

Manjak sna

Čim ste umorni, vaš se metabolizam usporava pa se svakako dobro naspavajte. Ako ste neispavani, organizam stvara više hormona gerlina koji nas ‘tjera’ da više jedemo, a manje leptina, hormona koji nas stopira u jelu, otkrila je studija Sveučilišta Chigaco.

Nemate plan prehrane

Mnogi koji izgube višak kilograma vrlo brzo se vrate starim navikama prehrane. Koliko puta smo se za nekoliko izgubljenih kilograma počastili npr. cheesburgerom ili slasnim kolačem? Nezdrave obroke zamijenite zdravim zamjenama, a uvijek nastojite imati kod sebe nešto niskokalorično da ne biste pali u iskušenje.

Lako izgubite volju

Teško je biti discipliniran, složit će se svi, kad su u pitanju hrana i održavanje vitke linije. Istraživanja su pokazala da je zapravo preporučljivo tu i tamo ‘zgriješiti’ dok ste na dijeti jer žudnja za hranom može još više otežati proces održavanja vitke linije. Melissa Hartwig, autorica knjige ‘The Whole30’, savjetuje da je najbolje ujutro vježbati i jesti zdravo, dok nam je motivacija još na visini. Ukoliko morate pojesti nešto slatko ili kalorično, radije to napravite ujutro, jer ćete to tijekom dana i potrošiti.

Isti režim tjelovježbe

Važno je mijenjati način tjelovježbe kako bi se razgibali različiti mišići na tijelu. ‘Tako ćete izbjeći zamor’, objašnjava trenerica slavnih Anna Kaiser.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...