Pad zrakoplova u Francuskoj: Pronađena crna kutija, među mrtvima dvije bebe i 16 djece

Generalni direktor Germanwingsa Oliver Wagner rekao je na današnjoj konferenciji za medije kako se još uvijek ne znaju razlozi pada zrakoplova, no da će učiniti sve što je u njihovoj moći da se utvrdi što se dogodilo.

Izrazio je duboko suosjećanje s rodbinom i prijateljima žrtava. Wagner je izjavio da se u avionu nalazilo 67 Njemaca. Među putnicima je bilo i dvoje profesora i 16 učenika koji se se vraćali kući s učeničke razmjene te dvije bebe.

Potvrdio je kako je avion uzletio iz Barcelone u 9.35 sati te je dosegao visinu od 11.500 metara, no osam minuta nakon polijetnja počeo je gubiti visinu. Kontakt je izgubljen oko 10.53 sati kad se avion nalazio na visini od 1.800 metara te se potom srušio. Kapetan aviona imao je desetogodišnje letačko iskustvo te više od 6.000 sati leta.

Pronađena je i prva crna kutija aviona Germanwingsa Airbus 320 koji se danas srušio u francuskim Alpima. U nesreći je život izgubilo svih 150 osoba koje su se nalazile u avionu.

Informaciju je za medije potvrdio francuski zastupnik Christoph Castane, koji se trenutno nalazi u kriznom stožeru koji je formiran neposredno nakon nesreće, a prenio je francuski list Le Figaro.

Inače, avion sadrži dvije crne kutije: jedna snima glasovne podatke iz kabine pilota, a druga bilježi sve podatke vezane za let od uzlijetanja do kraja leta.

Također, jedan od spasilačkih helikoptera je uspio sletjeti blizu mjesta nesreće, a ukupno je angažirano pet.

Inspektori se nadaju da će im crna kutija pomoći u otkrivanju uzroka strašne nesreće u kojoj je život izgubilo 150 ljudi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...