Pazi, Grdović na cesti! Mladenu još jednom privremeno oduzeta vozačka, a vjerojatno ga čeka i mjera obveznog liječenja od ovisnosti

Poznati zadarski pjevač Mladen Grdović, 6. ožujka 2015. godine oko 8.25 sati sati izgubio je kontrolu nad upravljačem vozila nakon čega je na križanju ulica Ante Starčevića i dr. Franje Tuđmana sletio s ceste i crnim mercedesom 500 CL pregazio pješački otok, oštetio jedan automobil i na kraju se zaustavio srušivši prometni znak. Nakon toga se udaljio s mjesta nesreće prije dolaska policije. Mnogi su se pitali, iako je riječ o simpatičnom Zadraninu, kako je moguće da zadarska policija nije uspjela tijekom istog dana utvrditi identitet osobe koja je vozila crni mercedes CL 500 Mladena Grdovića s obzirom da je Grdović cijelo vrijeme bio u svom domu u Arbanasima, kako je poslije potvrdio i pjevačev menadžer.

Ovim policijskim propustom Grdoviću nije izvađena krv te izmjerena količina alkohola u krvi zbog čega je bez ikakvih posljedica vožnju u alkoholiziranom stanju nastavio i svega dvanaest dana kasnije svojim crvenim Jaguarom, kada su ga službenici PU zadarske zaustavili i ovaj put mu izmjerili 2,3 promila u krvi, nakon čega je cijelu noć proveo na  triježnjenju u policiji, a Jaguar je uredno nepropisno ostavljen parkiran u ulici Marka Marulića. Kao i prije dvije godine kada mu je izmjereno čak 2.43 promila alkohola u krvi, i tog puta Grdović je još jednom postigao rekord preventivne policijske akcije “Vikend.”

– Postupanje policije, u slučaju koji je povod vašeg interesa, ni u jednom dijelu nije odstupalo od uobičajenog postupanja kod sličnih slučajeva, niti je bilo propusta policije. Nakon dojave o prometnoj nesreći s manjom materijalnom štetom poduzeli smo očevid i proveli kriminalističko istraživanje te utvrdili sumnju da je počinitelj nesreće upravo 57-godišnji vlasnik automobila, koji nam je nekoliko dana bio nedostupan radi obavljanja razgovora na okolnosti nesreće. U sklopu istraživanja, u nekoliko navrata, u petak i u narednim danima, smo pokušali vlasnika automobila pronaći kod kuće, gdje ga nismo zatekli, ali i na druge načine. Nakon istraživanja, protiv vozača Prekršajnom sudu podnijeli smo optužni prijedlog zbog prekršaja izazivanja prometne nesreće i bijega s mjesta prometne nesreće, objasnio je razloge Grdovićevog ne-alkotestiranja nakon prometne nesreće i bijega s mjesta iste, Elis Žodan, glasnogovornik Pu zadarske.

Veseli zadarski grdelin, u više navrata iskazivao je čuđenje zašto ga mnogi prozivaju zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, s obzirom da je razbio svoje auto, a ne tuđe i kako je štetu napravio samo sebi, opravdavajući svoj čin i “zlobne” komentare tuđom ljubomorom. No, Grdović očito ne razmišlja kako je i ovaj put nanio štetu samo sebi, do jedanput kada bi posljedice mogle koštati i života nedužnog drugog sudionika u prometu koji bi se s obzirom na Grdovićeve učestale promile u krvi, lako mogao naći pod kotačima njegovih brzih automobila. U cijelom slučaju još jednom čudi kako su izostale i pravne mjere koje bi ga na duže vrijeme udaljile s prometnica. Pitamo se da li je Zakon drugačiji za eksponirane Zadrane?

– Ovakvih događaja tijekom godine zabilježimo nekoliko desetaka i  u svima postupamo potpuno jednako, sukladno važećim zakonskim propisima i pravilima struke, bez obzira radi li se o poznatoj, javnoj osobi, estradnoj zvijezdi ili nekom trećem. Istraživanja prometnih nesreća po nepoznatom počinitelju, ovisno o mnogim okolnostima, koje su različite od slučaja do slučaja, mogu trajati od nekoliko sati, do nekoliko mjeseci, pa i godina. Policija je do sada u tri navrata zatražila izvanredne liječničke preglede za vozača prema kojem smo, u svim događajima prometnih nesreća ili zatjecanja u prekršajima prilikom kontrole prometa, postupali sukladno svojim ovlastima i podnosili odgovarajuće prijave, istaknuo je Žodan.

Na sreću, zbog Grdovićeva “veselja” za sada nitko nije stradao. Žalosna je činjenica da njegove prometne i promili privlače više simpatija od njegova pjevanja. Prije par dana nakon epizode s Jaguarom po tko zna koji put je ostao bez vozačke dozvole. Na liječenje od ovisnosti, kao dio prevencije i drugih sudionika u prometu može ga natjerati samo sudsko rješenje, ali po njegovim riječima, on ne pije.

Za RTL je prije par dana izjavio kako ne pije jer ima aritmiju srca te da samo trenira i trči (zaboravljajući očito da promili ne skaču zbog fizičke kondicije) te da se prometna svakom može dogoditi, ali eto, on je pod povećalom, jer je Grdović, istaknuo je.

– Nakon posljednjeg zatjecanja u vožnji pod utjecajem alkohola, vozač je isključen iz prometa, vozačka dozvola mu je privremeno oduzeta, zadržan je u službenim prostorijama policije do otrježnjenja i protiv njega podnijet je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa. Zaštitnu mjeru obveznog liječenja od ovisnosti može izreći isključivo nadležni sud u prekršajnom postupku na temelju optužnog prijedloga koji podnosi policija, kao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima čije trajanje je propisano Zakonom, zaključio je Žodan.

Do tada, pazite, Grdović na cesti!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...