PMC Split prvi put u povijesti izdao upozorenje na vjetar jači od 100 čvorova!

Pomorski meteorološki centar Split prvi put u povijesti u svome upozorenju dao je prognozu vjetra na nekom dijelu Jadrana iznad 100 čvorova. Sada podno Velebita daju rekordno prognoziranih 130 čvorova!, objavio je Crometeo na svojoj službenoj Facebook stranici. 130 čvorova je preko 240 km/h.

– Na sjevernom i srednjem Jadranu udari bure 40-90, podno Velebita do 130 čvorova. Na južnom, u početku i na dijelu srednjeg Jadrana udari juga 30-50 čvorova. More 5-6. Nevere, navodi PMC Split u objavljenom upozorenju. Očekuje se i formiranje ciklone nad Tirenskim i Jadranskim morem.

Na južnom, u početku i na srednjem Jadranu jugo 12-24 u jačanju na 16-36 čvorova. Drugdje bura u jačanju na 18-46, podno Velebita do 70 čvorova.

More u jačanju na 4-5, na otvorenom dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana ponegdje 6. Vidljivost 10-20 km, ponegdje smanjena zbog pljuska. Oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a uz obalu sjevernog Jadrana je moguć snijeg.

Oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz obalu sjevernog i srednjeg Jadrana je moguć snijeg. Na većem dijelu sjevernog Jadrana postupni prestanak oborine. Na južnom i srednjem Jadranu mjestimice veća količina oborine. Jaka i olujna, podno Velebita mjestimice orkanska bura, na južnom Jadranu u početku jako do olujno jugo. More valovito i jače valovito, na otvorenom je moguće uzburkano.

Crometeo upozorava i da će mnoga mjesta sutra ostati bez struje zbog orkanske bure.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...