Po jutru se dan poznaje: Pogreške koje radimo nakon buđenja

Po jutru se dan poznaje – mnogi od nas ne shvaćaju da je način na koji provodimo jutro vrlo važan za ostatak dana te uvelike može utjecati na našu produktivnost tijekom dana.

Upravo zato Time je napravio popis četiri greške koje najčešće činimo ujutro, a ne bismo trebali.

1. Neugodno buđenje – Pokušajte ne birati iritantne melodije za alarm na vašem telefonu, jer to itekako može utjecati na vaše raspoloženje tijekom cijelog dana.

2. Žurba – Umjesto da svako jutro ustajete “na knap” i u žurbi se spremate za posao, pokušajte se probuditi barem pola sata ranije i svoju jutarnju rutinu obavite polako i bez panike. Spremanje u žurbi može biti vrlo frustrirajuće, stoga pokušajte učiniti sve što možete kako biste to izbjegli.

3. Preskakanje doručka – Mnogi od nas umjesto doručka najčešće ujutro popiju kavu ili neki drugi vrući napitak. Ipak, kava ne sadrži hranjive sastojke koji su nam potrebni da bismo normalno funkcionirali kroz dan, pa stručnjaci savjetuju da ujutro doručkujemo voće, složene ugljikohidrate i proteine.

4. Odmah nakon buđenja – na posao – Izbjegavajte odmah nakon buđenja provjeravati poslovne mailove, zvati klijente ili razmišljati o problemima koji vas muče na poslu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...