Počinju radovi na križanju Ulice Domovinskog rata i Put Stanova

Gradonačelnik Božidar Kalmeta održao je kolegij. Na samom početku zamolio je sve građana za strpljenje i razumijevanje zbog radova na velikom području grada. Kazao je da shvaća nervozu i primjedbe građana, ali i naglasio kako su ti radovi neophodni za bolje sutra.

– Sve to radimo ne bi li imali bolju prometnu infrastrukturu te da bi se što veći broj građana mogao spojiti na sekundarnu mrežu odvodnje, rekao je te dodao kako će se neki od radova zaustaviti tijekom turističke sezone, a neki će tek ovih dana početi, poput onih na križanju Ulice Domovinskog rata i Put stanova.

Što se tiče problema stanovnika s područja Smiljevca, koji su muku mučili sa neugodnim mirisima, na kolegiju je istaknuto kako je taj problem skoro pa u potunosti riješen. Naime, bilo je potrebno hitno smanjiti ulazno opterećenje uređaja za pročišćavanja jer je čitava linija vode bila iznimno zagađena. Sustav za pročišćavanja zraka nije mogao pročistiti toliko zagađen zrak. Zbog provedenih organizacijsko-tehničko-tehnoloških promjena u radu UPOV-a Centar, broj pritužbi građana sveo se na minimum, odnosno pritućbi na širenje neugodnih mirisa više nema.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...