Povratak fosila uspavanog recesijom: Vraća li se Festival morskih orgulja “Mitra Zonata” na repertoar ljetnih događanja?

Ako pregovori koji organizatori vode s Turističkom zajednicom Grada urode plodom, na popis ljetnih manifestacija lako bi se mogao vratiti Festival morskih orgulja, poznatiji pod nazivom “Mitra Zonata”.

On bi se, uz već poznatih 40-tak manifestacija koje će se sufinancirati iz budžeta TZ-a, trebao održati u organizaciji Udruge “G-dur”, no potrebno je još nekoliko sastanaka, kako je kazao Ante Galić iz TZ-a.

Idejni projekt zadarske novinarke Ane Dobrović kojeg je prije puno godina “pojelo” recesijsko vrijeme, tako bi ponovno svoju pozornicu mogao postaviti ispred zadarskih morskih orgulja, što svakako ne može biti na odmet u privlačenju ili zadovoljenju postojećih turističkih atrakcija.

Projekt je svojedobno ostavio značajan pečat kao originalna manifestacija, a samim time što se našao opet na programu Turističke zajednice naznaka je da bi opet mogao zaploviti, kazala je Dobrović za jedan dnevni list.

Za one koje pamćenje ne služi baš najbolje ili koji zbog manjka godina nisu mogli prisustvovati ranijim izdanjima ovog festivala, podsjećamo kako je riječ o nizu brodica na kojima se nalaze estradni umjetnici koji svoja djela izvode uz pratnju zvukova morskih orgulja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...