Predstava Zagrebačkog kazališta mladih “Kako smo preživjele” u HNK

Nastavlja se dramska pretplata HNK Zadar, te u srijedu, 11. ožujka s početkom u 20 sati na daske zadarskog HNK stižu glumice Doris Šarić Kukuljica, Katarina Bistrović-Darvaš, Nataša Dorčić, Jadranka Đokić, Ksenija Marinković, Urša Raukar, Lucija Šerbedžija i Nina Violić.

Nastupit će u produkciji ansambla Zagrebačkog kazališta mladih i interpretirati tekst “Kako smo preživjele” nastao prema motivima tekstova Slavenke Drakulić, ali i prema njihovim vlastitim životnim pričama i iskustvima, a sve u režiji Dina Mustafića.

Osam glumica koje danas zauzimaju istaknuta mjesta na hrvatskoj glumačkoj sceni, rekonstruirati će jedno vrijeme osobnim sjećanjima u ispovjednom tonu, obilježavajući prostor koji su zajednički dijelili i koji im još pripada. Koliko su sjećanja pouzdana, a koliko subjektivna? I  koliko se prijenosom u njih upisuje sjećanje nekoga drugoga?

Njih osam zajedno s gledateljima “proživljavaju“ iznova komunizam, rat, tranziciju i suvremenost. Njih osam projicirat će u te odvojene i povezane fragmente vremena vlastite i naše strahove, čežnje, nesnalaženja, nemoći, uspjehe, izgubljenosti, promašaje, itd.  Njih osam pokušat će negdje zaustaviti vrijeme u nekoj boji, okusu, mirisu, dijelu rečenice, u intenzitetu neostvarene žudnje, zagubljenoj misli, otklonu, u perspektivi prošloga koje se ponavlja beskrajno, u bezgranično, nikad dostignuto buđenje.

Karte po cijeni od 60 i 50 kuna mogu se kupiti na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 i 18 do 20 sati radnim danom i subotom od 11 do 13 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...