Prema očekivanjima: U Beogradu Partizan zgazio Zadar s velikih 34 poena razlike

U večerašnjem dvoboju između Partizana i Zadra nije bilo neizvjesnosti te su Beograđani na koncu slavili s 87-53. Iako je Zadar tek nešto u prvom poluvremenu držao korak s Partizanom vrlo brzo se minimalna prednost pretvarala u sve veću razliku da bi se utakmica na koncu završila s velikih 34 razlike. Kod Partizana su najefikasniji bili Joshua Akognon sa 16 koševa i Milan Mačvan sa 12 koševa i 10 skokova. Kod Zadra koji je nastupio bez najboljeg igrača Jamesa Florencea, najefikasniji su bili Josip Sobin sa 16 i Franko Šango s devet koševa.

Ovakav razvoj večerašnje utakmice ne čudi s obzirom da je Florence jučer odlučio napustiti klub koji svojim igračima ne isplaćuje plaće zbog čega je njih sedmoro prije tri dana bilo u štrajku, odnosno nisu se se odazvali na trening svog matičnog kluba. Hoće li vodstvo KK Zadra i Grad Zadar kao njegov većinski vlasnik konačno shvatiti kako nema rada bez plaće, odnosno u ovom slučaju igre bez plaće. Hoće li itko od vodstva kluba i Nadzornog odbora snositi odgovornost za ovakve rezultate?

Činjenica je kako u cijeloj priči samo igrači nisu za svoj rad isplaćeni više mjeseci jer je račun kluba u blokadi dok odgovorni imaju više no solidna primanja s više strana pa ne čudi kako ne razumiju igrače koji su se eto “usudili” loše igrati.

– Ukoliko se nastavi s dosadašnjim načinom poslovanja, odnosno dok god se u klubu još uvijek više troši nego uprihođuje, nema izlaska na vidiku. Ako u KK Zadar ne dođe opet do izdašnije financijske donacije od strane Grada Zadra, u lipnju 2015. godine KK Zadar će bankrotirati, rečenica je koju je SDP-ov gradski vijećnik Erol Gaši izrekao na sjednici Gradskog vijeća krajem prosinca prošle godine. Prema svemu sudeći, čini se, na žalost, kako nije puno pogriješio.

Odlaskom Florence-a, štrajkom igrača, večerašnjom igrom, razvidno je kako klub sve više tone na dno, i za sada još uvijek živi samo zbog lovorika iz nekih prošlih vremena, usprkos naporima trenera i igrača volontera.

KK Zadar, KK Partizan

Trener Ante Nazor nema posebnih komentara s obzirom da se nalazi između dvije vatre, Uprave i igrača. Vidno razočaran rezultatima večerašnje utakmice, čestitao je boljem.

– Ne preostaje mi ništa drugo nego čestitati Partizanu na ovoj maksimalno zasluženoj pobjedi. Treba čestitati i ovom ambijentu koji je zaista pravi košarkaški. Mi večeras nismo bili pravi, tek smo nešto u prvom poluvremenu parirali Partizanu, međutim protivnik je bio mnogo jači. Svaki kontakt, svaka borba za ničiju loptu, maksimalna napadačka i obrambena agresiva dovelo je do toga da utakmicu izgubimo ovako velikom razlikom. Jedino dobro u ovoj utakmici za nas je činjenica da su neki mladi igrači koji nisu participirali u ovoj sezoni ipak osjetili ovu atmosferu, te svoje prve poene u atmosferi koja je vrh u regionalnoj ligi, kazao je Nazor.

Što se tiče stanja u klubu, odlaska igrača i neisplate plaća igračima, postali smo poznati i van granica Hrvatske te su ga pitanja o istome dočekala i u Beogradu.

– Nalazimo se  u teškoj financijskoj situaciji, klub je u blokadi zbog nekih prijašnjih kostura iz ormara. Iako imamo garancije od Grada Zadra kako će se račun odblokirati u narednih nekoliko dana, izgubili smo zbog toga ključnog igrača, Florence-a jer nije imao strpljenja to pričekati. Sigurno da ova situacija niti najmanje nije ugodna jer nas sada čeka i hrvatsko prvenstvo. Imamo garancije, kako sam rekao, i nadam se da ćemo konačno krenuti u željenom smjeru, zaključio je Nazor u beogradskoj dvorani Pionir.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...