Program plus: U tri tjedna zbrinuto 12.385 pacijenata

Dodatnim angažmanom liječnika, medicinskih sestara i tehničara srijedom poslijepodne i subotom prijepodne, u samo tri tjedna provedbe Programa plus – programa skraćivanja najdužih lista čekanja na preglede – u 33 bolnice zbrinuto je čak 12.385 pacijenata.Ministarstvo zdravlja pokrenulo je 11. veljače Program plus u suradnji s 33 bolnice u Hrvatskoj i u prva tri tjedna najviše pregleda, dijagnostičkih postupaka i zahvata – čak 1590 – napravljeno je u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Rijeka, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo zdravlja.

Kako se navodi, uspjeh riječkoga KBC-a slijede KBC Split i KBC Zagreb; od kliničkih bolnica najviše su napravili liječnice i liječnici, te medicinske sestre i tehničari u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sveti duh, a u općim bolnicama najviše pacijenata – njih 536 – zbrinuto je u Općoj bolnici Pula.

Ističe se da će u nastavku provedbe Programa plus bolnice uključene u taj program same nastaviti identificirati za koje je postupke potrebno skraćivanje liste čekanja. U suradnji s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje (HZZO) bolnice će nastaviti ažurirati liste čekanja kako bi se uklonile višestruke narudžbe pacijenata za isti postupak i tako olakšao dolazak na red pacijenata koji dugo čekaju na preglede.

Pomoćnik ministra zdravlja za stacionarnu zdravstvenu zaštitu i inspekcijske poslove Dragan Korolija-Marinić najavio je da će Ministarstvo zdravlja nastaviti pružati aktivnu podršku upravama bolnica i zaposlenicima koji sudjeluju u provedbi Programa plus, a svakoga će tjedna predstavnici toga ministarstva obići po jednu bolnicu kako bi se uvjerili jesu li zadovoljni pacijenti i liječnici.

Ministar zdravlja Siniša Varga zahvalio je zdravstvenim radnicima što s velikim elanom sudjeluju u provedbi Programa plus te pozvao građane, koji su na nekoj od lista čekanja, da se odazovu i priključe Programu plus.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...