Projekcija filma ”Francuska priča – Sjeverna Dalmacija”

Projekcija filma ”Francuska priča – Sjeverna Dalmacija” održat će se 20.3. 2015.u Gradskoj knjižnici Zadar, Multimedijalna dvorana, s početkomu 18.00h.

”Francuska priča – Sjeverna Dalmacija“ ime je pilot filma u sklopu projekta putopisnog televizijskog serijala. Projekt prezentira sjevernu Dalmaciju, ali i niz povijesnih veza koje postoje sa Francuskom od Karla Velikog do Napoleona, odnosno Hrvatsku i Francusku povijesno usko povezanu na način koji je širem gledateljstvu u Hrvatskoj, ali i Francuskoj, slabo poznat.

Pristup sadržaju je lagana, pitka priča, namijenjena mlađoj populaciji koja može naći brojne ozbiljne, neozbiljne, avanturističke ili zabavne sadržaje.

Autor projekta je zadarski redatelj Nenad Šestić, a u projekt se uključilo i niz organizacija i institucija koje su povezane sa Francuskom i francuskom vanjskom politikom kroz Sveučilište u Zadru, Odjel za francuski jezik i Hrvatsko – Francusko društvo.

Osnovni cilj ovog projekta jest realizacija i plasman na frankofono i općenito inozemno TV-tržište te poticanje usavršavanja, popularizacije, ali i kvalitetnije prezentaciju naših prostora samim Francuzima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...