Protekli tjedan “derala” je prva, a danas doznajte kada nas očekuje druga marčana bura

Protekli je tjedan u Dalmaciji meteorološki bio jedan od najekstremnijih proteklih godina. Prva marčana bura donijela je pad temperature zraka i višednevnu buru koja je načinila mnogo štete. Novi tjedan donosi sjajne vijesti za ljubitelje stabilnog vremena: U cijelosti će proći bez kiše, s obiljem proljetnog sunca. Vjetar će biti neusporedivo slabiji nego u tjednu iza nas, a bura će u četvrtak samo prolazno ojačati.

Ponedjeljak donosi pretežno sunčano i suho vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura, podno Velebita jaka. Popodne na miru Dalmacije prolazno slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -2 do 3°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature većinom od 11 do 16°C, piše portal Crometeo.

U utorak će u većini predjela biti pretežno sunčano i suho. U srednjoj i južnoj Dalmaciji u drugom dijelu dana bit će promjenjive naoblake, rijetko gdje uz mogućnost za vrlo malo kiše. Puhat će slaba do umjerena bura, podno Velebita pojačana, a u Dalmaciji popodne slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -2 do 3°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature većinom od 11 do 16°C.

Pretežno ili djelomično sunčano bit će tijekom srijede, u većini predjela i suho. Još je u noći u Konavlima moguća slaba kiša. Popodne i navečer vrlo malo kiše može pasti samo ponegdje na sjevernom Jadranu. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju većinom slab vjetar sa zapada i sjeverozapada. Krajem dana na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka bura. Jutarnje temperature zraka bez veće promjene, danju će biti malo više u odnosu na utorak.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i većinom suho bit će tijekom četvrtka. Puhat će umjerena do jaka bura i tramontana. Tako četvrtak donosi drugu marčanu buru koja neće biti ni blizu prvoj, niti po jačini, niti po trajanju. Jutarnje temperature u laganom porastu, a najviše dnevne  u laganom padu i bit će većinom od 9 do 14°C, dodaje Crometeo.

U pretežno sunčani petak puhat će slaba do umjerena tramontana, u Dalmaciji još ponegdje i pojačana. Jutro i večer bit će prohladno, u zaobalju blizu 0°C, uz obalu od 5 do 9°C. Najviše dnevne temperature od 8°C u Zagori do 13°C na otocima.

Subota će biti djelomično sunčana i suha. Puhat će većinom umjerena bura. Bit će prohladno, osobito noću i ujutro, kada će u zaobalju ponegdje biti i mraza. Najviše dnevne temperature većinom od 9 do 14°C.

U nedjelju djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Krajem dana sve više oblaka, a na moru može pasti i vrlo malo kiše. Ujutro slaba do umjerena bura, do večer će zapuhati slabo jugo. Zadržat će se prohladno za dio godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...