Pupić Bakrač: “Zadnjih nekoliko godina konačnom eutanazijom kluba rukovodi grobar KK Zadar predsjednik NO Darko Kasap!”

Sedmorica košarkaša Zadra koji su prije dva dana započeli štrajk nedolaskom na treninge, a zbog neisplate nekoliko mjesečnih plaća odlučili su ga prekinuti te su se jutros opet vratili na treninge. Nakon razgovora s Upravom, još jednom je postignut nekakav dogovor kojim je ponovni štrajk zbog neisplaćenih plaća prekinut. Igrači koji su štrajkali nisu imali komentar za javnost.

– Dogovor je postignut. Sada svi čekamo da nam se račun deblokira od strane Ministarstva finacija i onda ćemo moći isplatiti plaće. Pripremljen je novac za to, tako da bi isplate trebale ići tijekom sljedećeg tjedna, kazao je jučer direktor kluba Boris Skroće i izrazio nadu da kompletna momčad može do pobjede protiv Partizana u Beogradu.

No, pitamo se, što će biti u slučaju da račun kluba ne bude deblokiran? Što klub i igrače čeka? Novi štrajk ili potpuna propast? Isto to pita se i gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač koji smatra kako su za stanje u klubu odgovorni oni koji ga vode, od direktora kluba pa sve do članova Nadzornog odbora, ali i većinskog vlasnika kluba, Grada Zadra kojeg predstavlja Božidar Kalmeta.

– Ovih dana svjedoci smo završnog stadija kalvarije kroz koji prolazi KK Zadar. Direktor kluba Boris Skroće nikome ne odgovara za svoje postupke i stanje kluba. Ponaša samovoljno po principu klub to sam ja kao da klub nije postojao prije njegovog dolaska.  KK Zadar ima slavnu prošlost, postojao je i prije Borisa Skroće međutim s obzirom na situaciju bojim se da neće postojati nakon njega. Kroz godine mnogi su kumovali dovođenju KK Zadar u komatozno stanje. Zadnjih nekoliko godina konačnom eutanazijom kluba rukovodi grobar KK Zadar predsjednik NO Darko Kasap. Nevjerojatno je da nitko ništa ne poduzima, ne snosi odgovornost, istaknuo je gradski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač.

Kao vijećniku jedina mogućnost koja mu je, kako kaže, ostala je da od većinskog vlasnika kluba kojeg predstavlja Božidar Kalmeta zahtijeva da naloži sazivanje skupštine kluba, a od predsjednice skupštine KK Zadar Snježane Jurinić da tu skupštinu sazove.

– Vidjet ćemo da li će se i oni oglušiti o pozive da učine ono što su faktički obvezni u ovakvoj situaciji, zaključio je Pupić Bakrač.

U svom dopisu Kalmeti i Jurinić, gradski vijećnik Pupić Bakrač zahtijeva hitno sazivanje Skupštine KK Zadar. Zahtijev prenosimo u cijelosti.

Stanje u KK Zadar je dramatično. Račun kluba je u blokadi od 4.12.2015. godine, a igračima i radnoj zajednici se više mjeseci ne isplaćuju plaće, nekima i po 9 mjeseci.

Direktor Boris Skroće je podatak o blokadi računa kluba tajio od javnosti pa čak i od vijećnika Gradskog vijeća Grada Zadra. Iz priopćenja koje su potpisala sedmorica košarkaša Zadra razvidno je da im se u svezi stanja u klubu i neisplate plaća nitko iz kluba nije obratio već četiri mjeseca.
Skandalozno je da dioničko društvo u većinskom vlasništvu Grada Zadra ne isplaćuje plaće i ima blokiran račun.

S obzirom na ozbiljnost stanja, samovolju i neospornu odgovornost direktora Borisa Skroće još 23.2.2015. godine svim članovima NO KK Zadar poslao zahtjev za održavanjem sjednice i smjenom direktora kluba. Od tada svakodnevno sam sve do sjednice vijeća 3.3.2015. godine nazivao predsjednika NO KK Zadar Darka Kasapa i ostavljao poruke tajnici da mi se javi kako bih dobio povratnu informaciju da li namjerava sazvati sjednicu NO. Na mojih šest telefonskih poziva od 23.3-3.3.2015. godine Darko Kasap nije se udostojio javiti, niti odgovoriti na ostavljene poruke.

Na sjednici vijeća 3.3.2015. godine Darko Kasap mi je obećao da će se NO sastati i raspravljati o ponašanju, radu direktora i stanju u klubu u roku od nekoliko dana. To svoje obećanje nije ispunio. Povodom štrajka u kojeg su stupili igrači i gore navedenih razloga pokušao sam kontaktirati predsjednika NO Darka Kasapa i 11.3.2015 godine međutim opetovano nije odgovorio na poziv kao ni na poruke koje sam ostavio kod tajnice.

Ponašanje predsjednika NO kluba Darka Kasapa kao i direktora kluba Borisa Skroće prema vijećnicima je vrhunac bezobrazluka. Međutim to je u cijeloj ovoj priči manji problem. Svojom neodgovornošću, samovoljom, nečinjenjem direktor i NO kluba svakim novim danom guraju KK Zadar u sve bezizlazniju situaciju.

Nemamo više što čekati. Krajnje je vrijeme da se reagira. Od Vas kao gradonačelnika Grada Zadra koji je većinski vlasnik kluba zahtjevam da naložite sazivanje skupštine KK Zadar, a od gospođe Snježane Jurinić predsjednice skupštine da tu skupštinu sazove kako bi dioničari kluba mogli odlučiti o smjeni NO kluba i direktora, raspraviti o stanju u klubu.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra,

Marko Pupić Bakrač

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...