Sada svi žele taj posao, stigle stotine prijava iz raznih dijelova Europe

Nakon što je objavljeno da je Opća bolnica Dubrovnik deficitarna liječničkim i ostalim medicinskim kadrom jer nitko ne želi doći raditi u Dubrovnik, na tamošnju adresu stiglo je stotine prijava iz raznih dijelova Europe. Više od 100 mailova sam dobio od medicinara iz raznih dijelova Europe koji žele doći raditi u Opću bolnicu Dubrovnik.

U većini slučajeva se radi o našim liječnicima ili medicinskim sestrama koji rade u inozemstvu, a koji bi se vrlo rado, da imaju osiguran posao i smještaj vratili raditi i živjeti u Hrvatskoj. Tako mogu reći da imam mailove iz Francuske, Austrije, Makedonije, BiH… i svi izražavaju želju da dođu raditi u Dubrovnik. Vjerujte nisam uspio sve mailove ni pročitati, toliko ih ima”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju dr. Jerko Ferri Certić, sanacijski upravitelj Opće bolnice Dubrovnik.

Upite dr. Ferri Certić ima od liječnika raznih specijalizacija.

”Imam upite za dobivanje posla u Dubrovniku od ginekologa, pedijatara, urologa, liječnika opće prakse, kao i viših i srednjih medicinskih sestara i tehničara. Sad svi odjednom žele doći raditi u Dubrovnik. I ja bih bio najsretniji kada bih sve mogao zaposliti, jer bi to značilo da više ne moram po cijeloj Hrvatskoj ‘žicati’ liječnike iz drugih hrvatskih bolnica da mi dođu ‘privremeno’ raditi u Dubrovnik”, govori dr. Ferri Certić.

Svjetla budućnost

No, dok iz Ministarstva zdravlja ne dobije zeleno svjetlo kako nekog od zainteresiranih liječnika ili medicinskih sestara može i zaposliti, dr. Ferri Certić će se morati zadovoljiti i “posuđenim” kadrom.

”Iz riječkog KBC-a ćemo, kako sam se već dogovorio s njihovim ravnateljem, dobiti na posudbu reumatologa koji će kod nas u Dubrovnik, u ožujku, doći dva tjedna. Zatim ćemo dobivati urologa, a počet će nam slati i oftalmologa i pedijatra. Također ćemo dobiti dvije više medicinske sestre instrumentarke i dvije više medicinske sestre koje rade u Jedinici intenzivnog liječenja, gdje smo također deficitarni. Ti će ljudi u Dubrovniku raditi na posudbama od po 15 dana i nadam se kako će povećati učinkovitost naše bolnice”, kaže dr. Jerko Ferri Certić.

Prema mišljenju dr. Ferrija Certića, Opću bolnicu Dubrovnik čeka svjetla budućnost, koji tvrdi kako je tu rad puno manje stresan nego u velikim bolničkim centrima, a kvaliteta života u Dubrovniku vrhunska.

Podsjetimo, u Slobodnoj je nedavno objavljen tekst o manjku medicinskog kadra u dubrovačkoj bolnici, Iako nude odlične uvjete – plaću od 20-ak tisuća kuna i stan, rijetko se tko od naših doktora odluči za život u tom gradu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...