Sisačka inicijativa “Mreža dobrote” prikuplja pomoć za radnice posrnule tvornice za preradu ribe – Adrije

Sisačka Građanska inicijativa “Mreža dobrote”, spontano okupljena posredstvom društvenih mreža, u samo dva tjedna okupila je oko tri tisuće članova iz cijele zemlje radi humanitarne pomoći samohranim majkama i ženama radnicama koje ne primaju plaću.

U povodu Međunarodnog dana žena, uz logističku potporu gradskih društava Crvenog križa iz Siska i Zadra, pokrenuta je akcija pomoći radnicama zadarske tvornice za preradu ribe Adria, koje već šest mjeseci ne primaju plaću, javlja Radio Zadar.

Kako su na konferenciji za novinare spomenule aktivistice “Mreže dobrote” Andrea Sigur i Snježana Sužnjević – Vago, takva je akcija najprikladniji način da se ukaže na težak položaj žena radnica u današnjem društvu, te na ravnopravnost žena, koja je često samo deklarativna.

Akcija će se provoditi do 22. ožujka, a pomoć se prikuplja u novčanim prilozima, hrani i higijenskim potrepštinama. Novčani se prilozi mogu uputiti na žiro račun Gradskog društva Crvenog križa u Zadru, a ostale donacije paketima na adresu tog društva u Zadru, gdje će biti organizirana distribucija donacija prema prioritetima.

Organizatori napominju kako je moguće na Facebook stranici pronaći adrese potrebitih obitelji, te donaciju neposredno poslati po vlastitom izboru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...