Škorina tvrtka stoji iza najnovijeg Vladinog projekta

Godinu dana nakon što je na javnom natječaju odabrana tvrtka Omega Software, Vlada je predstavila portal Data.gov.hr, na kojem građani mogu naći sve javno dostupne podatke. Projekt u sklopu politike otvorene Vlade koštao je 180 tisuća kuna, a realizirala ga je tvrtka čiji je jedan od vlasnika voditelj i poduzetnik Miroslav Škoro.

Građanima će na navedenoj stranici biti dostupni razni otvoreni podaci prikupljeni iz državnih i gradskih agencija, ministarstava i organizacija poput Državnog hidrometeorološkog zavoda, Hrvatske narodne banke, Ministarstva financija te zdravlja, uprave i mnogih drugih.

Posao je dobio Omega Software, na čijem su čelu Goran Mihalić i Nikola Barun, a jedan od suvlasnika tvrtke kojoj je temeljni kapital veći od šest milijuna kuna je i poznati estradnjak Miroslav Škoro.

Njegova je tvrtka dobila posao preko javnog natječaja, a iznos usluge koja uključuje prilagodbu rješenja, lokalizaciju, dodatni razvoj i održavanje iznosi 180 tisuća kuna bez PDV-a, doznaje tportal.

Cijene usluga u IT sektoru očito su pale jer je ista tvrtka u 2013. od Grada Zagreba za nadogradnju i održavanje projekta e-Redar dobila 1,7 milijuna kuna, što je tada izazvalo nevjericu kolega iz IT sektora.

Škorina tvrtka, prema podacima Poslovne Hrvatske, odlično posluje – prihodi rastu iz godine u godinu te su u 2013. iznosili više od 18 milijuna kuna. Isti je trend i u stavci dobiti, izuzev 2011. Tako su u 2013. imali 5,27 milijuna kuna dobiti i 36 zaposlenih. Omega Software čest je klijent tijela javne uprave pa su im na referentnoj listi i Hrvatska akreditacijska agencija, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska komora dentalne medicine, Hrvatska poljoprivredna agencija, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo kulture, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo uprave…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...