Predstavnici udruge “Franak” u Zadru poručili: Spremni smo i na uključivanje u politički svijet!

Nakon što su pregovori između Vlade i banaka odgođeni zbog nespremnosti banaka, udruga Franak okupila je svoje zadarske članove. Oko stotinjak ljudi došlo je saslušati predstavnike udruge i potražiti savijet.

Najviše se razgovaralo o pokretanju tužbi protiv banaka. Suprotno mišljenju većine, samo pokretanje tužbe nije pretjerano skupo. Nakon sakupljanja potrebne dokumentacije, potrebno je podnijeti tužbeni zahtjev i zatražiti vještaćenje sudskog vještaka. To se plaća između 450 i 750 kuna. Naglašeno je kako je moguće da će banka iskoristiti svoje pravo pa dovesti svog vještaka, a to će koštati 3000 do 4000 kuna. Cijena sudske pristojbe ovisi o visini samog spora, a kreće se između 850 i 1600 kuna.

Među prisutnima nije bilo puno njih koji su pokrenuli tužbu, a razlog tome je većinom strah od neuspijeha i prevelikih troškova.

Iako je svačija priča drugačija, predstavnici udruge naglasili su kako su svi zajedno u istom problemu te da neće odustajati od svoje borbe. Obećali su iskoristiti sve pravne puteve i mogućnosti, no spremni su i na drastičnije mjere. Makar to značilo političko uključivanje te odlazak u Sabor.

Za subotu, 21. ožujka, u 17 sati, najavljeno je mirno okupljanje ispred Zagrebačke banke u City galeriji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...