Turistička godina na razini županije bila je uspješna, no uvijek može bolje

Protekla godina za turizam u Zadarskoj županiji bila je pozitivna, no mjesta za unaprjeđenje uvijek ima, konstatirala je to na današnjoj sjednici Turističkog vijeća direktorica Turističke zajednice Zadarske županije – Mihaela Kadija.

Prema njenim riječima, najveći nedostaci ovdašnjeg turizma je struktura smještajnih kapaciteta. Njih, prema njenom mišljenju, treba čim prije podići na višu razinu kvalitete. O tome će se brinuti novoosnovano Povjerenstvo za provedbu dodjele oznake kvalitete u obiteljskom smještaju.

To je prvo od četiri nova povjerenstva koje je iznjedrila prva sjednica Vijeća u novom sazivu. Drugo osnovano povjerenstvo je ono za definiranje “TOP doživljaja” a njegov primarni zadatak je utvrditi turističke atrakcije naše županije.

Povjerenstvo za potporu događanjima radit će upravo ono što mu govori i naziv, a Povjerenstvo za dodjelu potpora destinacijskim menadžment kompanijama dodjeljivat će sredstva prijavljenim putem javnih natječaja.

Posljednji takav koji je provela županijska Turistička zajednica podijelit će 185 tisuća kuna najboljim od 85 prijavljena programa koja iziskuju novčanu pomoć.

Jedan od narednih natječaja koji će raspisati, prema riječima direktorice, svakako će biti onaj za prijavu specijalističkih programa turističkih agencija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...