Tužna obljetnica: Kada će više Kup Hrvoja Ćustića?

Prije točno sedam godina dogodila se velika nesreća u zadarskim Stanovima koju Hrvoje Ćustić tri dana kasnije nije preživio. Vrijeme prolazi, krivaca nema, a jedna odlična ideja i dalje skuplja prašinu u nogometnim uredima…

Odlazak Hrvoja Ćustića nije samo šokirala obitelj i njegove Zadrane. Nesretni slučaj nekad sjajnog napadača alarmirala je cijelu Hrvatsku… Uvjeti nogometaša za igru bili su više nego očito nesigurni, ali do danas nikakvih sankcija nema. Hrvojev otac Svetko Ćustić zato putem Sportskih novosti poručuje da če tužiti HNS jer, kaže: “Je li moguće da je mladi nogometaš na radnom mjestu izgubio život, a sve je prekrilo vrijeme bez da se utvrdila ičija odgovornost?,” te dodaje.

“Hrvoje je s nama u mislima svakog dana. Nikad nije otišao, i kao vjernici znamo da ćemo se jednom ponovno sresti i opet biti skupa.”

HNS očito nema snage sprovesti istragu i utvrditi tko je kriv za tako očigledan ‘gaf’ kao što je igranje uz betonski zid. Mogla se nekakva malo solidnija spužva staviti…

Ako ništa, barem neka Hrvojevim neutješnim (najbolji hrvatski vratar Subašić i danas redovno ispod dresova nosi majicu s likom pokojnog prijatelja…) bližnjima ukažu ispunjenje nekadašnjeg obećanja i nogometni Kup nazovu Hrvojevim imenom. Imamo Kup Kreše Ćosića, Ružice Meglaj Rimac, nekada je Koračev kup bio europski trofej… HNS teško može odnos spram hrvatskog juga učiniti gorim, ovim potezom možda bi ga uspjela i do neke mjere unaprijediti.

Još te fatalne 2008. alfa i omega s funkcijom vanjskog suradnika NK Zadra Reno Sinovčić već je bio objavio da prijedlog prolazi i da će se najbolji hrvatski klubovi boriti za Ćustićev kup, ali kako i danas vidimo – ništa od toga. Neka vrh HNS-a još jednom dobro promisli o ovoj ideji i vidjet će da u tom prijedlogu nema baš ničeg spornog.

Glupo je reći: Hrvoje je to zaslužio… Hrvoje je zaslužio igrati u boljim uvjetima i danas razmišljati gdje će karijeru početi privoditi kraju. A kada je već postao prva i jedina žrtva u povijesti hrvatskih stadiona, osigurajte barem da ga se svi zajedno sjetimo kada god se igra za Rabuzinovo sunce. I da se nešto slično više nikada ne ponovi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...