U četvrtak pogledajte “Therese Raquin” za samo 20 kuna!

Povodom Svjetskog dana kazališta u četvrtak, 26. ožujka s početkom u 20 sati u HNK Zadar posjetitelji će moći pogledati predstavu u produkciji HNK Zadar, Émile Zola, THÉRÈSE RAQUIN po jedinstvenoj cijeni ulaznice od samo 20 kuna.

Nakon pretpremijere i premijere u prosincu 2014. te izvedbi u siječnju i veljači, ova izvedba u ožujku bit će peto uprizorenje predstave.

Ulaznice su od danas u prodaji na blagajni HNK Zadar ( radno vrijeme: 11-13, 18-20h).

O predstavi

Nakon pretpremijere i premijere u prosincu 2014. te izvedbi u siječnju i veljači ova izvedba u ožujku bit će peto uprizorenje predstave.

Za dramu Thérèse Raquin, koju je Zola dramatizirao 1873., gotovo bi se moglo reći da je francuska verzija ruskoga romana Zločin i kazna.

Thérèse i njezin ljubavnik Laurent odlučuju ubiti Camillea, njezina ljubaznog, ali bolesnog muža i u tome uspijevaju ne izazivajući sumnju.

Camille pogiba u nesreći s čamcem, a Laurent spašavajući Thérèsin život postaje heroj. Ljubavnici ostaju razdvojeni godinu dana sve dok obiteljski prijatelji ne predlože njihovo vjenčanje. No oni su nesretni i opterećeni osjećajem krivnje. Na kraju Thérèsina tetka otkriva istinu, ali doživi moždani udar i ne može ništa reći. Samo ih gleda, a njezina prisutnost ljubavnike otjera na put uništenja…

Jedan od najvažnijih književnika 19. stoljeća, začetnik francuskog naturalizma Émile Zola rođen je 1840. u Parizu. Prvi uspjeh postigao je romanom Thérèse Raquin koji on naziva velikom psihološkom i fiziološkom studijom. Roman je objavljen 1867., ali ga je kritika oštro napala i osudila kao pornografski i nemoralan pa je Zola drugom izdanju 1869. godine pridodao predgovor koji se ujedno smatra i naturalističkim manifestom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...