U IMPACT centru održava se konferencija “Mreža mladih poduzetnika”

Udruga Mladi poduzetnik Hrvatska vas poziva na otvaranje konferencije „Mreža mladih poduzetnika“, koje će se održati 18. ožujka u 10h u IMPACT centru u Zadru. Konferenciju će otvoriti zadarski župan tipe Zrilić i Mateo Ivanac, potpredsjednik Udruge Mladi poduzetnik Hrvatska, a napomenimo kako se među sudionicima nalaze i Ivana Maletić, zastupnica u Europskom parlamentu, Hermes Arriaga, suosnivač Zagreb Impact HUB-a, Andrea Gelfi, potpredsjednik udruženja mladih poduzetnika Europske unije (Young Entrepreneurs’ Organization of the European Union) i Marko Mišulić, osnivač projekta Rentlio.

Ovo je prva u nizu od triju konferencija koje, pod motom Pokrenimo ideje zajedno, za cilj imaju otvoriti dijalog između donosioca odluka i mladih koji žele postati poduzetnici, ili to već jesu, a čijom će se razmjenom znanja, informacija i iskustava naposljetku izraditi stručan dokument koji će sadržavati smjernice i politike za razvoj poduzetništva kod mladih osoba na regionalnoj i lokalnoj razini. Dokument će biti poslan svim regionalnim i lokalnim samoupravama te će se pratiti njegova implementacija.

Prva konferencija, koja ujedno označava i  otvaranje projekta, održava se upravo u Zadru  18. i 19. ožujka. O važnosti ovog projekta govori i činjenica da je financiran od strane Europske Unije, odnosno Erasmus+ programa koji obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

Prvi dan konferencije predviđen je za razgovor  s donosiocima odluka s državne, lokalne i regionalne razine o politikama koje državna i lokalna samouprava te Europska Unija, imaju za mlade, male i srednje poduzetnike, ali i s uspješnim poduzetnicima iz RH i EU koji će prisutnima govoriti o svojim iskustvima i  preprekama, mogućnostima i osobnoj motivaciji. U drugom dijelu skupa sudionici će se moći upoznati s mogućnostima financiranja poslovanja kroz strukturne fondove EU, kada će uspješni konzultanti iz RH govoriti o mogućnostima povlačenja sredstava za mlade poduzetnike s konkretnim primjerima iz Europske Unije.

Pozivamo sve mlade osobe da se prijave za sudjelovanje na konferenciji koje je u potpunosti besplatno.  Sve informacije o prijavi i programu nalaze se na web stranici www.mladipoduzetnik.org.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...