U petak presuda Paravinji koji je ponovno udaljen iz sudnice

Presuda Draganu Paravinji u ponovljenom postupku koji se vodi zbog optužbi za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić iz Kričaka, u blizini Drniša, bit će donesena na Županijskome sudu u Šibeniku u petak u 10 sati.Posljednje ročište u ponovljenom postupku održano je u četvrtak na Županijskome sudu. Iako je odlukom tog suda Paravinja zbog nedoličnog ponašanja udaljen iz sudnice sve do početka suđenja, optuženi se ipak pojavio na ročištu.

Kako se neslužbeno doznaje, budući da je suđenje zatvoreno za javnost, sud mu je predočio dokaze koji su izneseni tijekom postupka.

Ipak, zbog vrijeđanja suda, sutkinja Nives Nikolac opet je Paravinju udaljila s ročišta i za petak najavila izricanje presude.

Dragan Paravinja u prvom je postupku na Županijskome sudu u Šibeniku osuđen na cjelovitu zatvorsku kaznu od 40 godina, no Vrhovni sud, odlučujući o njegovoj žalbi, poništio je tu odluku.

Vrhovni sud smatrao je da sud nižeg reda nije dokazao da je Paravinja pokušao silovati maloljetnu Antoniju Bilić iako nespornim drži da ju je ubio.

No, postupak je zbog toga ipak vratio na početak, a prvostupanjsku je presudu ukinuo.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...