USKOK istražuje slučaj ministrice Zlatar Violić

USKOK je još prošli tjedan kada je u javnosti buknula afera vezana uz nepravilnostu u Ministarstvu kulture zatražio od Državnog ureda za reviziju svu dokumentaciju koji su prikupili za izvješće o reviziji, potvrđeno je iz DORH-a.

Iako USKOK tek provodi izvide, ukoliko pronađe konkretne dokaze o kaznenom djelu sada već bivšoj ministrici Andrei Zlatar Violić mogla bi zaprijetiti i optužba za zlouporabu položaja i ovlasti.

“Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je, sukladno uobičajenom postupanju iz ranijih godina, po primitku izvješća Državnog ureda za reviziju, dostavilo ga nadležnim državnim odvjetništvima radi postupanja sukladno svojim zakonskim ovlaštenjima odnosno razmatranja i ocjenjivanja da li nepravilnosti koje je istaknuo Državni ured za reviziju ujedno u sebi sadrže i obilježja kakvog kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti”, odgovorili su na upit tportala iz DORH-a.

Naime, takva procedura uobičajena je kada se radi o državnoj reviziji, no u konkretnom slučaju u Ministarstvu kulture u sve se upleo i USKOK.

“S obzirom da iz sadržaja izvješća Državnog ureda za reviziju nije razvidno tko je i na koji način počinio nepravilnosti, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta prošli tjedan zatražio od Državnog ureda za reviziju dostavu sve raspoložive dokumentacije na osnovu koje je sastavljeno navedeno izvješće”, kazali su u DORH-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...