Većina građana ne podržava prosvjed branitelja u Savskoj!

Prema istraživanju koje je provela Promocija plus, braniteljske prosvjednike u Savskoj 66 potpuno podržava 22,8 posto ispitanika dok ih 11,6 posto uglavnom podržava.

Za tjedan dana prosvjed branitelja u zagrebačkoj Savskoj ulici ući će u četvrti mjesec. Dok oni od svojih zahtjeva za smjenom ministra Predraga Matića i njegovih pomoćnika ne odustaju, istraživanje otkriva da većina građana taj prosvjed ne podržava.

Građana koji nikako ne podržavaju prosvjed je 35,3 posto, a njih 12,9 posto ga uglavnom ne podržavaju, pokazalo je istraživanje Promocije plus za RTL.

Među političkim strankama prosvjed branitelja najviše podržavaju u HDZ-u (70 posto), a najmanje u SDP-u (5,2 posto). Članovi Živog zida su podijeljeni – 40 posto ih je za prosvjed u Savskoj ulici, a 35,7 posto se protivi. U ORAH-u i HNS-u su nadmoćno protiv prosvjeda.

Gledajući prema regijama, najveću potporu prosvjednici uživaju u Dalmaciji, Slavoniji te Zagrebu i okolici, ali tamo je i najveći postotak građana koji su protiv prosvjeda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...