Versailles i National Gallery zabranili štapove za selfieje

Sumanuta pomama uslikavanja samog sebe ispred bilo čega polako gubi utrku s umjetnošću – francuski Versailles i National Gallery u Londonu u srijedu su zabranili korištenje takozvanih štapova za selfieje, pridruživši se tako nizu drugih javnih prostora u svijetu koji su se na takvu mjeru odlučili već prije.

Alatka koja služi kao produžetak ljudske ruke kako bi se dobio širi kadar kod samouslikavanja na pametnim telefonima zabranjena je uz objašnjenje da predstavlja opasnost za neprocjenjiva umjetnička djela i narušava osobni prostor drugih posjetitelja.

Glasnogovornica Versaillesa rekla je da je zabrana odmah stupila na snagu.

National Gallery zasad je jedini britanski muzej koji je zabranio štapove za selfie, ali su to dosad učinile najmanje tri londonske glazbene institucije – Q2, stadion Wembley i akademija Brixton – iz sigurnosnih razloga. Od početka godine to su učinila i najmanje četiri engleska prvoligaška nogometna kluba.

Štapovi za samouslikavanje su zabranjeni i u njujorškom Muzeju moderne umjetnosti, Gettyjevom centru u Los Angelesu i Nacionalnoj umjetničkoj galeriji u Washingtonu te u Vatikanskim muzejima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...