Vulić: “Odgoda je najbolje rješenje”; Štimac: “Trebali su nas poslušati prije tjedan dana”; Igra se 18. ožujka

Uzvratna utakmica između Splita i Zadra na Stanovima odgođena je zbog velikog potopa koji je u popodnevnim satima pogodio Stanove. Teren se u nekih sat vremena jakog pljuska doslovno pretvorio u močvaru pa je jedino logično rješenje bila odgoda utakmice. Oba kluba su inzistirala su da se utakmica ne odigra u ovim uvjetima, a glavni sudac Ante Vučemilović udovoljio je njihovim zahtjevima nakon što se i osobno, u pratnji dvojice kapetana, uvjerio da teren nije ni približno pogodan za odigravanje sureta.

Na Stanovima nije bilo publike, izuzev stotinjak Splitovih navijača, koji su van stadiona čekali razvoj situacije. Na kraju su se ipak morali okrenuti i uputiti se nazad put Splita.

Kako sada stvari stoje, utakmica bi se trebala odigrati 18. ožujka u 17 sati. Dvojica trenera, Zoran Vulić i Igor Štimac, složili su se kako odigravanje utakmice u “bazenu” nema nikakvog smisla.

Ovo je najbolje rješenje i jedino moguće u ovakvoj situaciji. Besmisleno bi bilo da igrači riskiraju ozljedu u ovakvim uvjetima, nadam se da će biti još ovako razumnih sudaca koji će odgoditi utakmicu ako ne postoje uvjeti za odigravanje. Nogomet se ipak igra zbog publike, ova odluka je najbolja za svih i obje strane su se s njom složile. Nadam se da će se susret igrati 18. ožujka jer je to termin koji odgovara i nama i Zadru, kazao je trener Splita Zoran Vulić nakon odgode utakmice.

Igor Štimac dijeli njegovo mišljenje.

Razuman potez onih koji su odgovorni za odigravanje utakmice, šteta što nisu poslušali pismeni zahtjev nas i Splita koji smo poslali prije sedam dana, tada smo već zahtijevali odgodu jer smo znali kakvi nas vremenski uvjeti očekuju. Moglo se tako uštedjeti nešto novaca, jer ipak nemamo novca na bacanje, zaključio je strateg Zadra.

Novi termin utakmice Zadar – Split je 18. ožujak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...