Zadarski Smiljevčani prvaci Dalmacije!

Osmoškolcima je domaćin ovogodišnjeg prvenstva Dalmacije u košarci bio Zadar. U kategoriji učenika i učenica natjecanja su se održali u dvorani Mocire u Zadru, te su školskoj sportskoj dvorani u Sukošanu gdje su igrale košarkašice.

U konkurenciji učenika sudjelovale su škole pobjednici lokalnih županijskih prvenstva: Smiljevac iz Zadra, Josip Pupačić iz Omiša, Vidici iz Šibenika te Lapad iz Dubrovnika, a na kraju trijumfirali su košarkaši Smiljevca nakon pobjede protiv Josip Pupačića te u finalu u do kraja vrlo neizvjesnoj utakmici i osmoškolce Lapada. Ovom pobjedom košarkaši Smiljevca su stekli pravo igranja na državnom prvenstvu u Poreču gdje će igrati pobjednici svih regija.

Rezultati m: J. Pupačić – Smiljevac 50:53, Vodici – Lapad 28:46.

Za 3. mjesto: J. Pupačić – Vodici 41:18.

Finale: Smiljevac – Lapad 43:41 (14:6, 4:11, 11:8, 14:16).

Smiljevac je igrao u sljedećem sastavu: Ivković, Ninčević, M. Matulina, Žilić, Horvat, Paleka, Karlović, Lovrić, Vrsaljko, L. Višić, D. Matulina, P. Višić. Voditelj: Lucijan Čuković.

Redosljed: 1. Smiljevac: 2. Lapad, 3. Kosip Pupačić, 4. Vidici.

Kod žena Bartol Kašić viceprvak!

Na državno prvenstvo u konkurenciji košarkašica odlaze učenice iz Vodica. One su bile prve na turniru Sukošanu gdje su igrali: Bartol Kašić iz Zadra, Vodice iz Šibensko-kninske županije, Dugopolje iz Splitsko-dalmatinske te Lapad iz Dubrovačko-neretvanske županije. Vodičanke su pobijedile oba suparnika, najprije dubrovački Lapad, a potom u finalu uvjerljivo zadarski Bartol Kašić koji je prethodno bio bolji od Dugopolja.

Rezultati ž: Vodice – Lapad 57:27, Bartol Kašić – Dugopolje 44:32.

Za 3. mjesto: Dugoplje – Lapad 63:44.

Finale: Vodice – Bartol Kašić 71:46.

Redosljed: 1. Vodice, 2. Bartol Kašić 3. Dugopolje, 4. Lapad.

Za Bartok Kašić nastupilli su: Sorić, S. Švorcina, Grbeša, Jurić, Čavić, Kanjer, Gardijan, Mrkić, Mandić, Žuža, Đaković-Lončar, M. Švorcina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...