18.375 prevezenih putnika u prvom tjednu prometovanja linije Zadar – Preko

Prema podacima Jadrolinijine Službe za statistiku, u prvom tjednu prometovanja dviju linija, brodske 409 i trajektne 431, na relaciji Zadar – Preko ukupno je prevezeno 18.375 putnika.

Na trajektnoj liniji 431 iz Gaženice u Preko, koja dnevno ostvaruje 15 povratnih putovanja, od 30. ožujka do 5. travnja prevezen je 10.141 putnik. U isto vrijeme, putnika pješaka na brodskoj liniji 409, koja ostvaruje devet povratnih putovanja između Poluotoka i Preka, bilo je 8.234, piše portal Naši školji.

U istom razdoblju prošle godine, kada je između Zadra i Preka prometovala samo trajektna linija, prevezeno je 21.795 putnika, odnosno 15,7 posto više.

Ovi su podaci na neki način očekivani jer su prošli tjedan bili školski praznici pa učenici nisu odlazili u grad. Istodobno, zbog blagdana i produljenog vikenda na otok je došlo dosta turista i vikendaša koji su većinom stizali automobilima, odnosno trajektom. Mislim da ćemo uvid u stvarno stanje imati sljedeći tjedan, komentirala je Damira Korenov Mazić, članica Udruge Kolibrić, koja je pokrenula građansku inicijativu Zustavimo izolaciju otoka Ugljana i Pašmana i žestoko se borila za to da brodskih linija bude 15, a trajektnih devet.

Podsjetimo, nezadovoljstvo plovidbenim redom i omjerom brodskih i trajektnih linija iskazali su i otočni načelnici predlažući 12 brodskih i 12 trajektnih linija te hitnu zamjenu broda Dora. Nažalost, resorno ministarstvo odbilo je prijedlog uz obrazloženje da će se o toj temi ponovno raspravljati za dva mjeseca nakon detaljne analize broja putnika i vozila.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...