Bendgate skandal i s Galaxyjem S6 Edge?

Osiguravajuća kompanija specijalizirana za mobilne uređaje, SquareTrade, podvrgnula je ispitivanju najnoviji flagship uređaj iz Samsunga, nedavno predstavljeni Galaxy S6 Edge. Njega su za potrebe testa stavili u uređaj koji ga pod pritiskom savija, te mjeri silu koja je potrebna da bi se uređaj deformirao.

Podsjetimo, neposredno nakon lansiranja iPhonea 6 i 6 Plus nekolicina je korisnika prijavila da im se veći model Appleovog mobitela savio u džepu. Cijelu je stvar internetska javnost (a i konkurencija) prilično napuhala, pa je skandal dobio i ime –Bendgate. Prvi u kritiziranju Apple bio je upravo Samsung, koji je čak u javnost pustio i nekoliko šaljivih reklama koje su ismijavale “savitljivi” iPhone.

Sada je, pak, Samsungov uređaj došao na rad da ga se razvlači po medijima. Na spomenutom testu SquareTradea njihova je perjanica, Galaxy S6 Edge, popustila pod pritiskom na – istoj vrijednosti kao i iPhone 6 Plus! Riječ je o oko 50 kilograma pritiska.

Zakrivljeno staklo ovog modela vrlo brzo je, upravo zbog te zakrivljenosti, popucalo pod pritiskom, a točka označena kao “potpuno uništenje” mobitela čak je i nešto niža od iste kod iPhonea (67 naspram 81 kg).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...