EKSPRESNI TRANSFER

Brammertz poludio: Šešelj mora u Haag u roku od jednog dana!

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Glavni haški tužitelj Serge Brammertz zatražio je u utorak od žalbenog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) da raspravnom vijeću hitno odredi rok od jednog dana za provedbu odluke o povratku vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja, optuženog za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, u haški pritvor.

Tužiteljstvo, naime, u svom prijedlogu traži da Žalbeno vijeće što hitnije donese odluku i da naloži Pretresnom vijeću da opozove odluku o privremenom puštanju u roku od jednog dana od dana odluke o ovom prijedlogu.

Raspravno je vijeće, umjesto da odmah izda nalog i provede odluku Žalbenoga vijeća od 30. ožujka o Šešeljevu vraćanju u pritvor, zatražilo novo izvješće o njegovu zdravstvenu stanju.

‘Raspravnom vijeću nije ostavljen diskrecijski prostor za odlučivanje trebaju li opozvati privremnu slobodu ili za vremenski okvir provođenja odluke’, poručio je Brammertz.

‘Nema opravdanja za takvo kašnjenje u provedbi jednoznačne odluke žalbenoga vijeća’, piše Brammertz i dodaje da je u kontekstu provedbe odluke žalbenoga vijeća Šešeljevo zdravstveno stanje irelevantno.

Žalbeno vijeće ICTY-ija odlučilo je da se Šešelj mora vratiti u pritvor zbog njegovih izjava da se dobrovoljno u Haag više ne vraća što je protumačilo kao kršenje uvjeta za boravak na privremenoj slobodi.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

1 Comment

Click here to post a comment
  • Šešelj je pokazao svoju snagu i visoku inteligenciju! Bramerc je nemoćan jer ga Šešelj ne priznaje! Uostalom ima pravo! Imali su vremena i logistike da ga osude, a oni su ga otrovali! Ne bih se n ja vraćao dobrovoljno! A ti, ako imaš snagu, dođi po mene! Podržavam Šešelja kao čovjeka koji nije na vrijeme procesuiran ni osuđen.

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar