Članovi zadarskog HSP dr. Ante Starčevića podijelili sugrađanima oko 1.000 uskršnjih pogača

Članovi zadarske podružnice HSP dr. Ante Starčevića, sve svjesniji teške socijalne situacije svojih sugrađana sve češće sudjeluju u raznim humanitarnim akcijama, kako prikupljanja hrane i higijenskih potrepština, primjerice za socijalnu samoposlugu u sv. Frani, tako i prigodnim blagdanskim darivanjima kao što je bilo i ovo današnje.

Tako su svojim sugrađanima koji su se jutros zatekli na Narodnom trgu podijelili oko 1.000 uskrsnih pogača, što je mnogima vjerujemo puno značilo s obzirom na veliki broj nezaposlenih te sve veći broj socijalnih slučajeva koji više ne sastavljaju niti kraj s krajem već su prisiljeni pomoć tražiti ili u socijalnoj samoposluzi ili u pučkoj kuhinji. Tako je ovaj potez Starčevićanaca bio simboličan znak pažnje za sve Zadrane, a posebno za one koji si za uskršnji doručak ne bi mogli priuštiti pogaču. Na ovakav način, blagdanski ugođaj vjerujemo bit će skromno i u nekoliko domova više.

– Već treću godinu tradicionalno pred Uskrs dijelimo pogače našim sugrađanima. Ovu godinu smo ih pripremili više, čak 1.000, uključujući i one koje smo odnijeli u socijalnu samoposlugu. Ljudi su u početku bili malo skeptični jer nisu navikli da ih netko daruje, ali dobro su prihvatili ovu našu akciju i sretni su. Niti kiša nam nije to uspjela pokvariti jer smo sve uspjeli na vrijeme i jako brzo podijeliti. Nemamo nikakvih političkih poruka, samo želimo svima skupa Sretan Uskrs te da svi provedu blagdane u svojim domovima u krugu obitelji, istaknuo je Rudolf Dvorski, predsjednik HSP dr. Ante Starčevića Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...