Davorki Krnčević nakon svega pročelničko mjesto u Benkovcu?

Da je točna informacija kako bivša ravnateljica zadarskog Zavoda za hitnu medicinu Davorka Krnčević pretendira na mjesto pročelnice pravnih poslova u Gradu Benkovcu, jutros nam je potvrdio i visokopozicionirani izvor u samoj gradskoj upravi, baš kao što nam je u Zavodu potvrđeno kako je zatražila raskid ugovora o radu.

Iako smo jutros ranije pokušali doći do komentara gradonačelnika Branka Kutije, to nam nije pošlo za rukom pa je ostalo neriješeno na koji način će Krnčević doći na ovo mjesto.

Istina je da je spomenuto mjesto već duže vremena prazno jer je bivša pročelnica za pravne poslove prešla na radno mjesto u Županiji, no prema informacijama kojima baratamo – nikakav javni natječaj za popunjenje ovog radnog mjesta nije raspisan.

Pitamo se ovim putem, dakle, hoće li gradonačelnik Kutija uistinu izravnim pogodovanjem zaposliti Davorku Krnčević, bivšu ravnateljicu Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije. Osobu koja se oglušila o gotovo sve postojeće zakonske okvire i pravilnike institucije kojoj je bila na čelu, osobu koja je u nekoliko navrata od vlastitih kolega i zaposlenika putem medija prozivana za mobbing, osobu protiv koje je i ravnateljica krovnog Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba – Bujević najavila kazneni postupak zbog oštećenja zavoda za više od 100 tisuća kuna. Pitanja je mnoštvo, a odgovora jako malo.

No, dopustimo si još jednom jedan mali podsjetnik, možda i za samog gradonačelnika Kutiju – Davorka Krnčević je razriješena s dužnosti ravnateljice ZHMZZ zbog kršenja Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o javnim ustanovama, zbog kršenja Statuta Zavoda za hitnu medicinu te zbog kršenja poslovnika Upravnog vijeća Zavoda.

Sve u svemu, izravno pogodovanje koje je bilo svojstveno HDZ-ovoj vlasti od devedesetih pa sve do danas, očigledno se nastavlja. Ovaj put u omanjem gradiću naše županije.

Iako je za jedan dnevni list Krnčević odbila komentirati svoje možebitno zaposlenje u gradskoj upravi Benkovca, tvrdeći kako više nije javna osoba, vjerujemo da će za komentar medijima biti dostupna nakon zaposlenja, s obzirom na to da će se zaposliti na poprilično važnom mjestu, gdje će prema svakoj logici moći, eventualno, nastaviti sa svojim možebitnim manipulacijama i djelovanju u svoju možebitnu korist.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...