Događanja u 18 gradova: Tema ovogodišnjeg Festivala Znanosti – Sunce!

Od 20. do 25. travnja 2015. održat će se Festival znanosti 2015. Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je „Sunce“. Aktivnosti će se odvijati na raznim mjestima po gradu i okolici. Osim u Zadru, Festival se u isto vrijeme održava u još 17 gradova diljem Hrvatske.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika, te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Festival Znanosti - plakatZa ovogodišnji Festival smo pripremili bogat i raznoliki program – predavanja, demonstracije, radionice, druženja s djecom i/ili odraslima, prezentacije, EKO akcije te izložbe. Aktivnosti će se odvijati na raznim mjestima po gradu i okolici, kazuju nam organizatori ovog Festivala.

Vjerujemo da znanstvenici i nastavnici odjela Sveučilišta u Zadru zajedno sa studentima u suradnji sa lokalnim partnerima (školskim ustanovama (vrtići, osnovne i srednje škole), muzejima, knjižnicama, laboratorijima, udrugama i klubovima) uspjeti prenijeti bar dio svog znanja i rezultata istraživačkog rada široj publici, dodali su.

Cjelokupni program festivala koji će se održavati u Zadru možete pogledati na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...