Evo do kada će puhati bura i kada se temperature vraćaju iznad 20

Iako je danima bilo najavljivano, pomalo nas je sve iznenadilo pogoršanje koje je nastupilo baš u blagdanske dane. Zima je, nema sumnje, ošinula repom, i još jednom zabijelila dalmatinske planine, ali i dio Zagore. Jaka bura dodatno povećava osjećaj neobično hladnoga vremena s obzirom na to da smo u travnju, središnjem proljetnom mjesecu.

Oborine u novom tjednu većinom više neće biti, ali će nas bura i hladnoća pratiti u njegovom prvom dijelu. Drugi dio tjedna, osobito dani nadolazećeg vikenda, proteći će u znaku sunčanog i sve toplijeg vremena, kada će se temperature zraka ponovno vratiti u primjerene vrijednosti za dio godine, javlja Crometeo.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho bit će tijekom srijede. Puhat će većinom umjerena i pojačana tramontana, još samo povremeno s olujnim udarima. Jutro će se zadržati hladno, a najviše dnevne temperature zraka stupanj do dva više u odnosu na utorak.

Pretežno vedro vrijeme očekuje nas u četvrtak. Još u noći su mogući jaki udari bure, ali će se ona tijekom dana sve više stišavati. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 6°C, uz obalu i na otocima od 6 do 10°C. Najviše dnevne temperature zraka u porastu i bit će većinom od 14 do 19°C.

Pretežno sunčano, ponegdje i vedro vrijeme prevladavat će tijekom petka. U noći tiho ili slaba bura, danju će zapuhati slab jugozapadnjak i zapadnjak. Jutro će biti prohladno, u nekim kotlinama zaobalje moguć je slab mraz. Danju ugodno s najvišim dnevnim temperaturama od 15 do 20°C.

Pretežno sunčano bit će i tijekom subote. Noću će biti tiho ili uz slabu buru, danju će puhati umjeren vjetar zapadnih smjerova koji će popodne na moru biti pojačan. Jutro svježe, a danju proljetno toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 16 do 21°C.

Stabilno vrijeme nastavit će se i u pretežno sunčanu nedjelju. Vjetar većinom slab zapadnih smjerova. Jutro malo manje hladno u odnosu na prethodne dane. Danju još toplije s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 17 do 22°C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...