Fantela i Marenić vode među dvojcima nakon dva dana regate Svjetskog kupa

Dosta promjena u poretku donio je drugi dan natjecanja na regati Svjetskog kupa u Hyeresu. Najvažnija vijest je da su CRO jedra i dalje u vrhu. I danas imamo jedno vodeće mjesto, zahvaljujući Šimi Fanteli i Igoru Mareniću koji su preuzeli broj jedan među dvojcima klase 470.

– Još jedan odličan dan za nas. Puhalo je malo jače nego jučer i dosta stabilnije. Opet smo imali dva dobra starta i brzina je bila u redu. Prvi plov smo imali prigodu i bolje od šestog mjesta, ali u prvoj stranici niz vjetar smo odabrali lošiju stranu i izgubili priključak s vodećima. U drugom plovu smo vodili, ušli drugi u cilj. Zadovoljni smo razvojem situacije, prenio je Šime Fantela.

Odličan treći je Tonči Stipanović u Laseru, koji gradi strpljivo regatu, i zasad jedri bez greške, iako će uvijek naći nešto što je možda mogao bolje ili drugačije.

– Drugi dan regate bio je dobar, ali sam opet propustio par prilika da budem i bolji. Imao sam izvrsne starteve danas, zbog čega sam jako zadovoljan, ali sam loše odrađivao završnice prve stranice i zbog toga sam danas bio šesti i osmi. Ali nemam nijedan loš ulaz tako da je to dobro, rekao je Tonči.

Filipa Jurišića definitivno danas nije išlo, dva ulaza oko 30. mjesta, pao je u poretku na 17. ukupno.

– Danas jednostavno nije išlo, radio sam taktičke greške, a onda kad te krene, kad uđeš iz jedne krive odluke u drugu… Dva dana regate, za mene dvije potpune suprotnosti, no znam da mogu, to sam jučer itekako pokazao. Samo mirno dalje, to je ključ, komentirao je Jurišić.

Prvi je Australac Tom Burton.

Ivan Kljaković Gašpić napredovao je na 11. mjesto u Finnu, 26. je Milan Vujasiniović. Na prvom mjestu klase, a tko drugi nego Britanac Giles Sott. Na 16. mjestu u 49eru nakon šest jedrenja su Pavle Kostov i Petar Cupać. Vodstvo su preuzeli Novozelanđani Burling/Tuke.

Tina Mihelić u Laser Radialu imala je savršen početak dana, prvo mjesto u trećem plovu regate, međutim u drugom ponovno ulaz oko 30. mjesta kao i jučer, što joj je nakon četiri plova donijelo 27. mjesto. Prva je Dankinja Anne Marie Rindom. Među daskašima Luka Mratović je 31. nakon pet jedrenja. Vodi Poljak Piotr Myszka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...