Google postaje telekom i nudi roaming bez dodatnih troškova?

Nedavno smo pisali o Googleovom novom projektu – telekomunikacijskim uslugama pod svojim imenom. Kako smo već tada naveli Google neće morati izgraditi čitavu infrastrukturu od nule, jer će se ovaj tehnološki div osloniti na već postojeću u vlasništvu drugih operatera.

The Telegraph je naknadno saznao kako Google trenutno vodi pregovore s tvrtkom iz Hong Konga – Hutchison Whampoa Limited koja se između ostalih bavi i poslovima vezano uz telekomunikacije. Navedena tvrtka je vlasnik „Three“ brenda putem kojeg se plasiraju mobilne usluge i na europskom tržištu (Velika Britanija npr.)

Nadalje šuška se kako bi ova tvrtka uskoro trebala postati vlasnik O2 mobilnog operatera, što će samo dodatno proširiti njihov utjecaj na tržištu. Sve ovo bi moglo biti i više nego dobro za buduće korisnike Googleove mobilne mreže, jer prema pisanju The Telegrapha Google želi omogućiti svojim korisnicima telefoniranje, surfanje te slanje tekstualnih poruka bez dodatnih troškova kada se nalaze na proputovanjima drugim zemljama, odnosno, kada se nalaze u roamingu.

Ipak sve ovo treba kao i uvijek uzeti s dozom opreza, jer još niti jedna od navedenih tvrtki nije se oglasila službenim komentarom vezano za The Telegraphove navode.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...