Grabar-Kitarović: Milanović nedolaskom na sastanak dovodi u pitanje državne institucije

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović ocijenila je u utorak kako je premijer Zoran Milanović svojim nedolaskom na sastanak na Pantovčak u pitanje doveo državne institucije i volju građana te mu poručila da interese države stavi ispred osobnih.”Ovakvo postupanje predsjednika Vlade u normalnim civiliziranim državama, da se uopće ne odaziva pozivu predsjednice Republike, sasvim je nezamislivo. Time Milanović dovodi u pitanje institucije države kao i volju građana”, rekla je Grabar-Kitarović nakon što ni Milanović niti itko drugi iz SDP-a nije došao na Pantovčak.

“Gospodinu Milanoviću poručujem da interese države stavi ispred vlastitih interesa i da počne obnašati odgovorno dužnost predsjednika Vlade prema svim građanima Hrvatske”, dodala je predsjednica.

Građanima je, pak, poručila da će “i dalje raditi u njihovom interesu kao predsjednica svih građana”, da će “i dalje brinuti o gospodarskom i socijalnom stanju države”.

“Nikome, ni jednom pojedincu neću dopustiti da iz vlastitog hira dovodi u pitanje ustavnopravni poredak Hrvatske i smjer u kojem država ide. Vjerujem u ovu zemlju, u sve građane, vjerujem da Hrvatska može i mora bolje”, poručila je Grabar-Kitarović građanima.

Podsjetila je da je Mlanovića kao premijera pozvala na Pantovčak odmah prvih dana po stupanju na dužnost predsjednice Republike, a na današnji sastanak kao predsjednika SDP-a.

No, kazala je, Milanović nije došao, niti je itko od njegovih suradnika nazvao i ispričao njegov nedolazak ili zatražio neki drugi termin.

“Što se tiče razloga nedolaska mogu samo zamisliti da mu je ili osobna sujeta priječila da normalno, odgovorno i uljuđeno obnaša svoje državničke dužnosti ili pak da Milanović nema što reći na ovom sastanku o izlasku iz krize. Ne znam što je gore”, ustvrdila je Grabar-KItarović.

Žalosno je, dodaje predsjednica, da ćemo kao država uskoro iz Bruxellesa ponovno slušati ocjene o vrlo lošem gospodarskom stanju u državi, a da mi međusobno nismo u stanju o tome razgovarati i zajednički tražiti izlazak iz krize.

“Jer to je jedina motivacija zašto želim razgovarati s njime kao i s ostalim dionicima političkog procesa, političkim strankama, ali i poslodavcima i sindikatima i drugima”, naglasila je Grabar-Kitarović.

Predsjednica Republike sada u svome Uredu razgovara s čelnikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, a sastanak je počeo u 10 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...