Grad se bagatelnom nabavom zadužuje 6 milijuna kuna na godinu dana; Perić: “Vidjet ćemo čija će ponuda biti najpovoljnija”

Grad Zadar zadužit će se bagatelnom nabavom od najpovoljnijeg ponuđača financiranja na godinu dana u iznosu od 6 milijuna kuna. Potvrdila nam je to pročelnica i šefica gradske blagajne Grozdana Perić.

Prema njenim riječima, još uvijek se ne zna kod koje banke i po kojim uvjetima će se Grad zadužiti, no svakako će se odabrati najpovoljnija ponuda.

Objavljena je bagatelna javna nabava, pa stoga ne znam koja banka će imati najbolju ponudu, a to znači najnižu kamatu i najniže troškove, kazala je Perić.

Kako je poznato da je Grad u prvom kvartalu zabilježio lošije punjenje Proračuna, što od prireza i poreza što od ostalih primanja, upitali smo pročelnicu očekuje li se nastavak lošeg punjenja ili eventualno zaključenje godine s minusom.

Teško je još davati prognoze, s obzirom na to da je pred nama turistička sezona i sezonsko zapošljavanje, pa sukladno tome i očekivani prihodi od poreza na dohodak, dodala je pročelnica za financije.

Od pročelnice Perić pokušali doznati hoće li se dio zaduženih sredstava koristiti za saniranje dugova popriličnih utega na gradskom Proračunu, onih iz NK i KK Zadra, posebice zbog sve glasnijih kuloarskih nagađanja kako se Grad zadužuje da bi spasio KK Zadar.

Za  KK Zadar je u Proračunu za 2015. osigurano 3.500.000 kuna, a za NK Zadar 1.000.000 kuna. Grad plaća tim trgovačkim društvima po sponzorskim ugovorima sukladno okvirima u Proračunu. Iz tekućih sredstava plaćaju se svi dobavljači i korisnici Proračuna pa tako i klubovi, zaključila je Perić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...