HEP dobio veliki posao u Ljubljani

Glavni grad Slovenije, Ljubljanu, sljedeće tri godine električnom energijom opskrbljivat će HEP.Naime, u zadnjem krugu javnog nadmetanja za opskrbu električnom energijom Grada Ljubljane, HEP je dao najpovoljniju ponudu, za nabavu 270 gigavat sati (GWh) električne energije, ukupne procijenjene vrijednosti 12 milijuna eura, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik.

Ponuda HEP-a bila je najpovoljnija između pet ponuditelja, a za 0,3 posto povoljnija od druge najpovoljnije ponude koju je dala tvrtka Petrol. HEP je u veljači pobijedio na natječaju Slovenskog operatora distribucijske elektroenergetske mreže (SODO) za zajamčenu opskrbu u razdoblju 2016.- 2017., u količini od 1,1 milijun megavat sati (MWh). S novim ugovorom hrvatski operater drži pet posto slovenskog tržišta.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak istaknuo je kako je to tek početak velikog investicijskog ciklusa Hrvatske elektroprivrede. Ministar je rekao kako već nekoliko godina inzistira na širenju poslovanja HEP-a na regionalna tržišta te dodao kako rezultati toga rada sada postaju i vidljivi.

“HEP će biti regionalni energetski lider jer smo to zacrtali prije nekoliko godina, a sada to i realiziramo”, zaključio je ministar Vrdoljak.

Podsjetimo, prije nekoliko godina ugovor za opskrbu električnom energijom grada Zagreba, kao i većine državnih institucija, dobio je slovenski operater GEN-I. U međuvremenu je izgubio dio tog ugovora, piše Poslovni.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...