“Ili ste lopov ili idiot”

Nakon što je HDZ-ova vijećnica Elvira Sterle predložila da se s dnevnog reda Gradskog vijeća skine točka o raspravi smanjenja gradonačelnikove plaće, reagirali su vijećnici Akcije mladih kazavši kako je ovo samo pokušaj da se uguši ikakva rasprava o tome i da se prikrije nerad.

Sterle je stala u obranu svoga šefa istaknuvši kako o toj opciji uopće nije potrebno raspravljati jer zadarski gradonačelnik ima jednu od manjih plaća u državi u usporedbi s drugim gradonačelnicima. Točka je, naravno, skinuta s dnevog reda izglasanom većinom, a Kalmeta se nije ni oglasio na ovu temu.

Međutim, prepucavanje između Kalmete i Pupić Bakraća nije stalo. Pupić Bakrać nadovezao se na nedavni iskaz gradonačelnika USKOK-u o rastrošnosti njegovih suradnika, te ga je nazvao idiotom.

– Gradonačelniče, zar stvarno niste ništa znali? Ako je stvarno tako, onda niste lopov, onda ste idiot, ustvrdio je Pupić Bakrać.

– Priča se po Kalelargi kako je moguće da vi niste znali da su se za vrijeme rata prodavali konji i ovce, kako to da vi to niste znali, a bili ste zaduženi za to? Protiv vas se vodio i postupak, uzvratio je Kalmeta.

Pupić Bakrać je demantirao da se protiv njega vodio postupak, a Kalmeta je rekao kako neće slušati uvrede ratnog profitera te je zatražio da ga se kazni za nepoštivanje jer će u suprotnom on napustiti vijećnicu.

– Ako on nastavi s ovim uvredama ili ga izbacite ili ću ja otići, završio je Kalmeta.

Pupić Bakrać dobio je opomenu pred isključenje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...