iOS 8.3 donosi i nove mogućnosti za ljubitelje iUređaja

S novom iOS nadogradnjom (8.3) stiže nešto više (od) uobičajenih ispravki bugova i zakrpa. Istovremeno su s prvom nadogradnjom krenuli i problemi s TouchID sustavom, koji je naknadno popravljen, a čini se kako ni poznati Wi-Fi bug nije potpuno iskorijenjen. Ipak, 8.3 donosi dosta novosti za korisnike.

Najuočljivija novost je proširena tipkovnica s emotikonima, koji su raznovrsniji no ikad prije. Pored lica različite boje kože, različitih obitelji i sl., stigla je i hrpa novih zastava te, naravno, Apple Watch. Kreativnost je opet skočila, piše Gizmodo.

iOS 8.3 donosi i mogućnost poziva preko Wi-Fi mreže. To je pak moguće samo u slučaju da to mobilni operater podržava, a na listi su za sada EE u Ujedinjenom Kraljevstvu te Sprint i T-Mobile u SAD-u. Posebno je zanimljivo da je ta mogućnost u nekim zemljama i zabranjena zakonom. Opciju je moguće aktivirati u postavkama uređaja.

Dvostupanjska ovjera Google korisničkog računa je značajno olakšana. Dok se ranije morao napraviti korak više, u slučaju dodavanja Google računa u Mail, kontakte i kalendar u postavkama, od korisnika će se odmah zatražiti kod za ovjeru umjesto lozinke.

Još jedna od ‘olakšica’ u novoj verziji Appleove mobilne platforme je mogućnost preuzimanja besplatnih aplikacija bez potrebe da se unosi lozinka. Naravno, riječ je tek o opciji, koju korisnik može pronaći u postavkama uređaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...