Ipak postoji kategorija u kojoj je hrvatska Vlada vodeća u Europi!

Hrvatska Vlada proglašena je najaktivnijom Vladom na twitteru u Europi, pokazalo je istraživanje Twiplomacy koje je twitter profil @VladaRH proglasilo i drugom najkomunikativnijom Vladom na svijetu, priopćeno je u utorak iz Vladina ureda za odnose s javnošću.

Online odjel Vlade dobio je međunarodno priznanje za trud i rad u komunikaciji s građanima putem društvenih mreža.

Objavljeno istraživanje obuhvatilo je 3200 tvitova u proteklih pet mjeseci, odnosno 33 dnevno, što je Vladi RH donijelo naslov najaktivnije Vlade na twitteru u Europi.

Od ukupnog broja, 54 posto su izravni odgovori građanima, odnosno direktna komunikacija. Građani su to prepoznali kao pouzdan i vrijedan izvor informacija jer je gotovo trećina tvitova podijeljena dalje, stoji u priopćenju.

Poveznicu je imalo više od 40 posto tvitova, što je povećalo vjerodostojnost twitter profila Vlade kao izvora preciznih i pouzdanih informacija.

@VladaRH je i najpovezanija Vlada na svijetu na twitteru, a prati 511 svjetskih državnika, institucija i organizacija, od kojih 57 uzajamno prati Vladu RH.

Vladu na taj način prati preko 61.000 korisnika, a od aktiviranja profila u prosincu 2011. godine do danas Vlada je tvitnula čak 36.000 puta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...