IS preuzeo odgovornost za samoubilački napad u Afganistanu

Teroristička skupina Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački napad u subotu na istoku Afganistana u kojemu su ubijena 33 civila.”Napad je izvršio Abu Mohammed, naš čovjek. Ciljao je vladine zaposlenike”, priopćila je skupina u poruci na internetu.

Devedeset i šest osoba ranjeno je u napadu u kojemu je samoubojica ušao u gomilu i aktivirao eksploziv u Jalalabadu, glavnom gradu pokrajine Nangarhar, objavila je policija.

“Bombaš je aktivirao eksploziv u vrijeme gužve u središtu grada gdje se nalazi više vladinih ureda, jedna privatna banka i tržnica” rekao je glasnogovornik pokrajinske vlade Ahmad Zia Abdulzai.

“Većina mrtvih i ranjenih nedužni su civili, ali moguće je da među žrtvama ima i pripadnika policije jer se napad dogodio blizu nadzorne točke”, dodao je.

Glasnogovornik policije Hazrat Hossein Mashreqival izjavio je da je još jedna bomba, pričvršćena na motocikl, eksplodirala nakon samoubilačkog napada ali nije prouzročila žrtve.

Policija je rekla da bi broj žrtava mogao biti još veći. Među žrtvama su i dvojica braće koja su se oženila prošli tjedan i zajedno proslavila svadbu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...