Ivan Kljaković Gašpić i dalje je četvrti na regati Europskog kupa

Vrlo brzo većina klasa odradila je današnji program, dva plova, što im je omogućio vjetar od 15 do 20 čvorova. Najvažnija vijest je da je Ivan Kljaković Gašpić i dalje u samom vrhu, na četvrtom mjestu, nakon ukupno osam jedrenja održanih.

Zasad je stvarno dobro, ali od početka natjecanje je bilo turbuletno, vrijeme nas nije mazilo, ni nas ni regatni odbor, koji je imao dosta glavobolja s vjetrom. Jedrim solidno, ali nije to ni sjena mog najboljeg jedrenja. U principu to nije ni želja na ovoj regati, na početku sezonu, nije tempirana forma. Sve je unutar očekivanja i zadovoljan sam kako stvari izgledaju. U Palmi se uvijek svi nađemo nakon zimske stanke, da vidimo gdje su eventualne greške i na ćemu treba raditi za špicu sezone. Ja sam tu s novim brodom i novom opremom, dosta upitnika nad glavom, koje ćemo pokušati riješiti i dočekati maksimalno spremni nastavak, kazao nam je Ivan.

Odličan je i dalje mladi Nenad Bugarin, nalazi se na za njega visokom 14. mjestu. O nasljedniku Ivan kaže:

Svaka čast, sretan sam što vidim da naši dečki napreduju, pogotovo što je to Neno, odličan momak i nadam se da će on stasati u izvrsnog finistu za koju godinu i da će me imati tko naslijediti, da ćemo se imati čemu radovati u budućnosti, komentirao je svjetski doprvak.

Milan Vujasinović je 15., Josip Olujić 41. Vodstvo je preuzeo Britanac Giles Scott. O konačnim pozicijama i odnosima uoči subotnjeg plova za odličja za deset najboljih odlučit će sutrašnja dva plova.

Tinu Mihelić 11 bodova dijeli od plova za odličja u Laser Radialu. Zasad je 12. Danas je bilo bolje nego jučer, ali opet ne onoliko dobro koliko bi Tina i njen team htijeli. Dva ulaza oko 15. mjesta.

– Nemam dobru brzinu u vjetar i bez toga ne može bolje, analizirala je Tina.

Ana Zelić se nalazi na 71. mjestu, vodstvo je zadržala Britanka Alison Young.

U konkurenciji 164 Lasera na 27. mjestu je Filip Jurišić, 38. Daniel Mihelić, 85. Toma Višić, 101. Bogoslav Bugarin. Na prvom mjestu nema promjena, zauzima ga Nijemac Phillip Buhl. Među daskašima Luka Mratović je 42., flotu predvodi Francuz Julien Bontemps.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...