Izolirano pleme koje ne želi kontakt s ostatkom svijeta

Sjeverni Sentinel je maleni otok u Bengalskom zaljevu veličine Manhattana. Pripada Indiji, a iako djeluje kao tropski raj s pješčanim plažama, tamo nećete vidjeti turiste.

Otok je naseljen već 60.000 godina, a vlada brani približavanje na udaljenost manju od tri nautičke milje nakon što je nekoliko puta bezuspješno pokušala uspostaviti komunikaciju s domorocima.

Na otoku žive domoroci koji odbijaju komunikaciju s ostatkom svijeta, izolirani su i, navodno, neprijateljski nastrojeni prema strancima.

Organizacija Survival International je izvijestila da bi komunikacija sa strancima za članove plemena bila pogubna jer nisu razvili imunitet prema bolestima poput prehlade ili ospica.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...